Kultuurirahvas pidas Otepääl pidu

12. jaanuaril toimus Otepää Kultuurikeskuses endise Otepää valla kultuuri- ja isetegevuskollektiivide aasta lõpetamise pidu “Sinu püksid ja minu püksid keskpõrandale kokku”.

Kultuurirahva pidu Otepääl Foto Monika Otrokova
Kultuurirahva pidu Otepääl. Foto: Monika Otrokova

[pullquote]Näha sai pükse, mis kummalisel kombel mahtusidki kõigile jalga[/pullquote]Juba traditsiooniks kujunenud pidu toimus 17. korda ning peo pidamisega võtab kultuurirahvas kokku eelmise aasta tegevused. Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter sõnas, et peo moto “Sinu püksid ja minu püksid keskpõrandale kokku” oli ajendatud haldusreformist. “See kelmikas lause tuli pähe seoses valdade ühinemisega ning on üks eelmise aasta märksõnadest,” lisas Sirje Ginter.

Peol jagati tunnustust silma paistnud kultuuritegelastele. Otepää vallavanem Kaido Tamberg ning haridus- ja noorsootöö spetsialist Janika Laur tunnustasid XII noorte laulu- ja tantsupeol “Mina jään” osalenud kollektiivide juhendajaid: Krista Sumbergi ja Aili Mägi (Pühajärve Põhikooli rahvatantsurühm “Linavästrik”) Kaire Ojavee (Otepää Gümnaasiumi rahvatantsurühmad) Eve Eljand (Otepää Gümnaasiumi laululapsed), Arno Anton (Pühajärve Puhkpilliorkester), Lille Tali ja Merle Soonberg (rahvamuusika). Lisaks noorte laulu- ja tantsupeol osalemise on Kaire Ojaveed tunnustatud Valga maakonna kultuuripreemiaga Kultuuripärl ja Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi aasta tantsujuhi tiitliga.

Lille Tali ja Merle Soonberg pälvisid samuti Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi aasta rahvamuusika kollektiivi tiitli. Tunnustati vallas tegutsevaid kollektiive: rahvamuusikaansambel Pillipuu, linetants Bossanova, rahvatantsurühm Vesiroos, Nuustaku segarahvatantsurühm, Nuustaku naisrahvatantsurühm, Otepää Pensionäride Ühendus Tantsurõõm ja Laulurõõm, Eveko koor, EELK Otepää Maarja koguduse segakoos, Otepää Naisselts, Otepää naiskodukaitsjad, käsitööselts Karukäpp, Otepää Teater, tantsuklubi Tango. Otepää vallavalitsuse tänukirja pälvis pikaaegne Otepää Kultuurimaja majapidaja Ene Raudsepp. Tunnustati Otepää Kultuurikeskuse töötajaid – juhatajat Sirje Ginterit, administraatorit Karin Sallokit ja helitehnikut Elmo Sauli.

“Kes ise ilu teha ei taha, see head elu ei saa näha,” ütles vallavanem Kaido Tamberg tervitussõnavõtus. “On ju isetegemine õnneliku olemise vundament!”

Nagu tavaks kujunenud, esitasid kultuurikollektiivid oma etteasteid, mis olid pühendatud haldusreformile. Näha sai pükse, mis kummalisel kombel mahtusidki kõigile jalga, esineti luuletuste ning sõnavõttude ja tantsunumbritega. Ei puudunud ka tulevikunägemus koos ratastoolide ja rulaatoritega. Lustakat pidu juhtis õhtujuht Leino Einer, kultuurirahvale tegi diskot Andres Arike, kes tavaelus on tuntud rohkem Otepää Tervisekeskuse juhina.

Täname kõiki kultuurikollektiive ja isetegevuslasi meeldejääva kultuuriaasta eest!

Monika Otrokova
Otepää Vallavalitsus/