Sindis ei hoolitud kehvast ilmast

Mida lähemale jõulutaat Vidi neljandal pühapäeval enne esimest jõulupüha Sindile jõudis, seda tugevamaks tuul ja vihmasadu muutus ning järjest vähemaks jäi lootust, et keegi üldsegi veel linna sotsiaaltöökeskuse juures esimest adventpüha tähistab.

Jõulutaadid Kulla ja Vidi, nende kõrval kuulab tähelepanelikult jõuluvanade juttu Sindi lasteaia muusikaõpetaja Ülle Ots Foto Urmas Saard
Jõulutaadid Kulla ja Vidi, nende kõrval kuulab tähelepanelikult jõuluvanade juttu Sindi lasteaia muusikaõpetaja Ülle Ots. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Taremaa sõnumit sidus kolm sõna, kui kutsus meie ümber olevaid inimesi märkama, hoolima ja hoidma.[/pullquote]Tegelikus osutus vastupidiselt eelarvamusele sootuks teiseks. Hulk linlasi trotsis kehva ilma ja laudki oli lageda taeva all kenasti jõulupuu kõrval kaetud. Esimese püha valge advendiküünla süütas EELK Pärnu praostkonna Sindi koguduse hooldajaõpetaja Tõnu Taremaa, kelle sõnul jõuluaega täidab hoolivus. Taremaa sõnumit sidus kolm sõna, kui kutsus meie ümber olevaid inimesi märkama, hoolima ja hoidma. Kõigil oli võimalus läita advendileegist ka oma küünal, et selle põlevana oma koju viia.

Nüüdse aja levinuima tava kohaselt liiguvad jõulude saabudes päkapikud, kes poetavad öötundidel kingitusi sokkide ja susside sisse, mida hommikuti ärkavad lapsed siis üllatudes avastavad. Aga ka jõulutaadid ja -memmed on juba aegsasti liikvel. Sindis oli tulede süütamise tunnistajana ja maiustuste jagajana kohal jõulutaat Kulla.

Kullaga liitus mõni aeg hiljem ka Vidi, kes läbi vihma tuiskas ratastel saaniga samuti Sinti. Vidi tõi värskeid uudiseid Lääne-Virumaal toimunud jõuluvanade konverentsilt ja andis teada, et tuleval aastal peetakse konverents Pärnus.

Sindi Naisliit kostitas rahvast kuuma tee, kringli ja piparkookidega. Sindi lasteaia lapsed laulsid jõululaule, mida muusikaõpetaja Ülle Ots oli neile õpetanud. Kohal oli ka ühemehe ansambel Jüri Saameli isikus. Jõulupuu all seisis Laine Jürimäe, kelle kodumaja eest maha võetud hõbekuusk nüüd tuledes särab.

Naisliidu esinaine Juta Velleste tänas linnarahvast, kes olenemata ilmast vapralt paigal püsisid ja oskasid jõulude ootusest rõõmu tunda. Samuti tänas ta Sindi linnavalitsust omapoolse toetuse eest. Velleste tänas nimeliselt ja soojade sõnadega veel paljusid osavõtlikke abilisi: naisliidust Maimu Miili, Ilme Kaske, Renna Järve, Viive Sepikut ja Anu Alaberti. Veel ütles Velleste tänusõnad pastorile, jõulutaatidele, Ülle Otsale ja tema laululastele, Jüri Saamelile.

Kohe on ukse ees teine, kolmas ja neljas adventpüha. Neil kolmel pühapäeval süüdatakse kiriliku traditsiooni kohaselt juba violetset värvi küünlad.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindis Pikal tänaval kasvanud hõbekuusk sõidab jõulupuuna sotsiaalkeskuse hoone juurde Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi sotsiaalkeskuse ette toodi jõulupuu

Share via
Copy link
Powered by Social Snap