Sindi sotsiaalkeskuse ette toodi jõulupuu

Täna lõunapaiku võeti Sindis Pikk 33 maja ees kasvav kahe ladvaga hõbekuusk maha ja aeti püsti sotsiaalkeskuse hoone lähedale, kus esimesel adventpühal samuti jõulupuu tuled süüdatakse.

Sindis Pikal tänaval kasvanud hõbekuusk sõidab jõulupuuna sotsiaalkeskuse hoone juurde Foto Urmas Saard
Sindis Pikal tänaval kasvanud hõbekuusk sõidab jõulupuuna sotsiaalkeskuse hoone juurde. Foto: Urmas Saard

„Mul on kümme aastat sajast puudu, aga hõbekuusk on umbes 30 aastat noorem,“ rääkis vilka liikumisega maja perenaine Laine Jürimäe, kes tõttas kiirel käigul kaamera mehele vastu, raieluba näpu vahel ja otsides inimest, kellele seda esitada. Raieluba ei soovinud vaadata ka Sindi kommunaali juhataja Heli Ruus, kes oma töömeeste ja kogu vajamineva tehnikaga kohale tuli. „Oleksime vanaprouale tulnud appi puud langetama nii või teisiti, ka siis, kui linn poleks saanud seda jõulupuuna kasutada,“ selgitas Ruus. Aga nüüd sai Jürimäe tema igapäevast elu segavast puust lahti ja teha ühtlasi ka linnale kingituse.

[pullquote]Kui jõuab, siis tõttab Sinti veel üks jõuluvana, kes tuleb Kadrinas toimuvalt jõuluvanade konveretsilt esimesi uudiseid tooma[/pullquote]Kas puust kahju ei ole? „Ei ole,“ vastas Jürimäe. „Elan kassiga kahekesi, puu varjab majaesist valgust ja ajab pidevalt okkaid maha, ei jõua neid nii palju koristada. Mõned ladvaoksad viiksin Sindi kalmistul puhkavate ema ja isa haudadele.“

Puul oli umbes 13 meetrit kõrgust, aga kuna alumise osa oksad olid ära kuivanud ja eemaldatud, siis võeti kuusk veidi lühemaks. Kümnemeetrine hõbekuusk torgati meetri sügavusesse puurauku ja nii jäi uues asukohas maapealset kõrgust veel üheksa meetrit alles.

Sindi linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik Mart Tõnismäe ütles, et täna püsti aetud jõulupuu ei ole siiski peamine ja kõige suurem. Sarnaselt paljudele eelmistele aastatele ehitakse ka tänavu üks Wöhrmanni pargis kasvav kõrge kuusepuu värviliste tuledega. Sotsiaalkeskuse juurde paigaldatud kuusel on teine otstarve. Sindi naisliidu korraldamisel tähistatakse sotsiaalkeskuse juures esimest adventpüha. Naisliidu tegevust juhtiv Juta Velleste ütles, et 3. detsembril alustakse kell 15.00. „Linn eraldas meile raha. Selle eest saame pakkuda rahvale piparkooke ja kringlit ja teed ja kanda muud tarvilikud kulutused,“ rääkis Velleste.

Velleste sõnul on kohal EELK Sindi koguduse õpetaja Tõnu Taremaa ja jõuluvana Kulla. Kui jõuab, siis tõttab Sinti veel üks jõuluvana, kes tuleb Kadrinas toimuvalt jõuluvanade konveretsilt esimesi uudiseid tooma. Esinevad Sindi lasteaia lapsed ja Jüri Saamel.

Urmas Saard