Läti nädala veebiviktoriini seitsmes päev

Eelmise nädala laupäeval alanud Läti nädalale pühendatud veebiviktoriin, mis koostatud Jurmala linnavalitsuse kultuuriosakonna poolt, on jõudnud viimasesse päeva ja vastamiseks jääb aega ainult keskpäevani.

Foto: Edijs Pālens
Jurmala. Foto: Jurmala linnavalitsus

Tavapäraselt avaldame esmalt eelmise päeva küsimuste vastused.

16) Riiat ja Jurmalat ühendava jalgrattatee pikkus on 20 km.
17) Kemeri rahvuspargis elab 97 kaitsealust liiki.
18) Dzintari metsapargi keskel asub lemmik koht lastele, kus leidub mänguväljakuid erinevale eale. Sealse vaatetorni kõrgus on 30 m.

Viienda päeva loosimise tulemused leiab siit.

Kõigil eelnevatel päevadel väljaloositud ja täna loosi minevad auhinnad saab kätte juba täna kell 18.00 algaval Läti nädala lõpetamisel Raeküla Vanakooli Keskuses, Pärnus Lembitu 1. Auhindade lauda katavad Jurmala linnavalitsus, Külauudised, Raeküla Vanakooli Keskus ja Läti Suursaatkond.

Külauudised loosib reedel kõigi õigesti vastanute vahel välja kolm Rahva Raamatu kinkekaarti ja Läti Suursaatkonna poolt läheb mälumängus osalenute vahel loosi Rigas Balzam.

Peavõitja kutsutakse Riiga kultuurireisile, mille paneb kokku ajakirjanik ja reisikorraldaja Annika Poldre. Kultuurireisi organiseerib Läti nädala peakorraldaja Raeküla Vanakooli Keskus.

„Läti teemalise kontsertprogrammiga astuvad lavale RKS Kirmas sega-, nais- ja mudilasrühmaga, samuti VIA Rannavaresed. Nädala lõpetame ühise tordisöömisega, millega tähistame Läti Vabariigi 99. sünnipäeva,“ tutvustas täna õhtupoolikul Raeküla Vanakooli keskuses toimuvat Marina Mesipuu, keskuse ja MTÜ Selts Raeküla arendusspetsialist. „Raeküla Vanakooli Keskus koostöös Läti Suursaatkonnaga Eestis ja Pärnu linnavalitsusega tänavad kõiki, kes teemanädala “Läti nädal Pärnus” ettevalmistamisel ja läbiviimisel on kaasa aidanud. Toimusid erinevad esinemised, seminarid ja kohtumised. Loodi uusi sõprussidemeid ja uuendati juba olemasolevaid,“ rääkis Mesipuu.

Siin on nüüd mälumängu viimased kolm küsimust.

19) Kui kaugel on Pärnu Jurmalast?
20) Jurmala on rikas looduslike ressursside poolest. Milliseid looduslikke ressursse leidub Kemeri rahvuspargis, mida kasutatakse igapäevaselt hotellides ja erinevates raviprotseduurides?
21) Mis aastal avati Jurmala ja Riia vaheline raudteeühendus?

Täna on siis erandlikult aega küsimustele vastata kuni keskpäevani, kella 12.00-ni. Vastused palutakse saata meiliga aadressile latinadal@raekylavanakool.ee. Vastustele lisada ees- ja perekonnanimi, kindlasti ka telefoni number.

Õiged vastused avaldatakse täna keskpäeval vahetult pärast vastamise lõppemist.

Urmas Saard