Vabariigi lipu õnnistamine Jakob Westholmi gümnaasiumis

Täna keskpäeval toimus Jakob Westholmi gümnaasiumi ajaloolises aulas pidulik Eesti Vabariigi lipu õnnistamine.

Eiki Nestor lööb Jakob Westholmi gümnaasiumi 120 sünnipäeva tähistamisel naela lipuvardasse Foto Jakob Westholmi gümnaasium
Eiki Nestor lööb Jakob Westholmi gümnaasiumi 120 sünnipäeva tähistamisel naela lipuvardasse. Foto: Jakob Westholmi gümnaasium

MTÜ Eesti Lipu Selts ja Eesti Vabariigi Parlament kinkisid tänavu 4. juunil Jakob Westholmi gümnaasiumile piduliku Eesti Vabariigi lipu, mida täna õnnistas kaplan Kaido Petermann. Üritusel osalesid ja esinesid päevakohase kõnega lipu seltsi esimees Jüri Trei ja Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Rando Kuustik. Riigikogu tervitussõnad ja õnnitlused kooli 120. aastapäeva puhul lausus Riigikogu esimees Eiki Nestor. “Usun, et Westholmi gümnaasiumi noortest kasvavad tublid eesti kultuuri ja keele hoidjad, sest just tänapäeva noored on need, kes saavad aru, et see osa vabast maailmast, kuhu kuulume, tähendab demokraatiat, sallivust ja naeratavaid inimesi. Ilma koostööta teiste sarnaste riikidega, oleks võimatu sini-must-valget lippu ja eesti kultuuri kaitsta,“ rääkis Nestor.

“Usun, et Westholmi gümnaasiumi noortest kasvavad tublid eesti kultuuri ja keele hoidjad, sest just tänapäeva noored on need, kes saavad aru, et see osa vabast maailmast, kuhu kuulume, tähendab demokraatiat, sallivust ja naeratavaid inimesi. Ilma koostööta teiste sarnaste riikidega, oleks võimatu sinimustvalget lippu ja eesti kultuuri kaitsta,” rääkis Nestor.

“On suur au, et meie koolis 2011. aastal avatud riigikaitse suund, on saanud nii kõrgetasemelise tunnustuse. Pidulikku riigilippu on antud vähestele koolidele ja Jakob Westholmi Gümnaasium kuulub auga nende väheste koolide sekka,” lisas gümnaasiumi direktor Rando Kuustik.

2014. a 4. juunil kingiti esimestena samasugused lipud riigikogu ja lipu seltsi ühistegevusena Sindi gümnaasiumile ja Põltsamaa Ühisgümnaasiumile Kuberneri aias peetud pidulikul lipuheiskamisel.

Sealt alates on lipu selts hoidnud lippude kinkimise traditsiooni ja Trei sõnul soovitakse sellega jätkata ka tulevikus.

Urmas Saard

Samal teemal:

Õpetaja ja õpilased Helsingi Latokartano põhikoolile kingitud Eesti lipuga Foto erakogust

 

 

 

Silja Aavik: olles küll ära isamaalt, on meil kaasas oma emakeel

Jüri Trei kingib Pika Hermanni tornis major Martin Kukele sinimustvalge laualipu Foto Peeter Hütt

 

 

 

Valik fotosid meenutab taasisesesivumispäeva tähistamist Tallinnas

Siim Sukles ja Jüri Trei Foto Eesti Olümpiakomitee

 

 

 

Eesti Lipu Selts kinkis Eesti olümpiakoondisele komplekti Eesti lippe