Island Sky tõi jälle sadakond turisti Pärnusse

Paar nädalat tagasi Pärnut külastanud ristluslaev Island Sky saabus täna hommikul taas Pärnu kruiisisadamasse.

Island Sky teist korda Pärnus Foto Urmas Saard
Island Sky teist korda Pärnus. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Kliendid on peamiselt Uus-Meremaalt ja Austraaliast, samuti Suurbritanniast[/pullquote]„Kruiisidirektor Jude Cathcart teatas, et ristluslaev Island Sky kuulub operaatorfirmale APT, mis tänavu tähistab juba oma 90. sünnipäeva. Firma alustas Melbourne bussifirmana ja nüüd opereerib väikeste kruiisilaevadega maailmameredel, aga tegeleb ka jõekruiisidega. Kliendid on peamiselt Uus-Meremaalt ja Austraaliast, samuti Suurbritanniast. Ka seekord on laeval kõik reisijad Uus-Meremaalt ja Austraaliast,“ rääkis Pärnu poolne reisikorraldaja Viivika Orula.

Kapten Henrik Karlsson nautis 23. augustil väga siinset vastuvõttu sadamas ja kohalike inimeste soojust. „Armas oli väikelinna atmosfäär,“ ütles viis aastat Island Sky meeskonda juhtinud suurte kogemustega meremees Karlsson, kellel pea kolm aastakümmet teenistust seljataga. Ka täna hommikul saabus 75-liikmeline laevameeskond lootusega, et vastuvõtt kujuneb sama soojaks.

Orula sõnul suundusid külalised sarnaselt eelmisele korrale jälle Pärnu giidide eestvedamisel linnaekskursioonidele. Külalistele pakutakse ka jalgsimatka võimalust loodusesse. Täna oli kohal ka jalgrattarent, et võimaldada  pedaalimisega linnas ringi liikuda.

Sajakonna reisijaga pardal alustati Kopenhaagenist tosinapäevast merereisi 29. augustil. Pärnusse tuli laev Riia kaudu. Lisaks Pärnule on laeval sildumised veel Tallinna, Bornholmi, Gdanski, Klaipeda, Peterburi, Helsingi ja Stockholmi sadamates.

Reisijate aega sisustatakse ka harivate loengutega. Sedakorda esineb Harvardi, Toronto ja Austraalia rahvusülikooli lektorina professor Christopher Andrews Euroopa ajaloo teemal.

Pasunakoori Õnn Tuli Õuele tervitus on saamas iga saabuva kruiisilaeva jaoks traditsiooniks. Kuid esmakordselt saadab Pärnu Sadam täna õhtul kella kümne paiku laeva teele ilutulestikuga.

Urmas Saard

Samal teemal:

Island Sky kruiislaevaga Pärnut külastavad turistid tänavad kättpidi pasunakoori Õnn Tuli Õuele mängijaid Foto Urmas Saard

 

 

 

Island Sky üllatas pärnakaid

Ristluslaev Serenissima saabub Pärnusse Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnus peatub esimene ristluslaev