Sindi gümnaasiumi õpilased Narvas seebikarbirallil

Eile, 3. juunil toimus Narva päevade raames Narva seebikarbiralli. Oma kardiga oli väljas Sindi gümnaasiumist kaks meeskonda: Pelmeenid ja Sopranod.

Sindi gümnaasiumi logoga kart Narva seebikarbirallil Foto Kaur Kasemaa
Sindi gümnaasiumi logoga kart Narva seebikarbirallil. Foto: Kaur Kasemaa

Võistlusest osavõtmiseks oli vaja ehitada ise kart. Kardil pidid olema pidurid ja hea juhitavus. Ohutuse mõttes nõuti igalt võistlejalt ka kiivrit. Kardid ehitas Sindi gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja Meelis Mitt. Kahe kardi ehitamine võttis aega umbes tosinkond päeva. Igas võistkonnas oli kolm inimest. Kokku osales võistlusel üle 20 võistleja.

Võistlus algas kell 11, aga kohal olime umbes tund aega varem. Vaja oli sõita paar korda rada läbi ja läbida tehnilise kontrolli. Kohal oli väga lahedaid karte, näiteks ufo ja piraatide laeva moodi. Kui kaks võistlussõitu tehtud sai, juhatati meid autasustamisele. Lasime lastel ja täiskasvanutel oma autot uurida, sisse ronida ja proovida. Autasustamisel sai iga osaleja endale väikese kingikoti toetajatelt. Kotis oli tänukiri, kommikarp, kõlar, helkur ja veel palju muud. Esimese koha sai piraatide laeval sõitnud võistkond Valgevenest.

Meie võistkonnad küll kõrgetele kohtadele ei pääsenud, aga keegi polnud nördinud, sest kõigile anti meelepärase sisuga kinkekott. Kuna oli juba nii kaugele sõidetud, siis põikasime ka kindlusest läbi. Hermanni linnuses peetigi Narva päevasid. Jõudsime kohale just Koit Toome ja Laura esinemise ajal. Külastasime ka kindluse muuseumit ja imetlesime imekauneid vaateid kindluse vahitornist. Sellega oli meie päev lõppenud ja asusime koduteele, kus põikasime läbi Roosna-Allikult. Nägime oma kodulinnast mööduva Pärnu jõe algust.

Kaur Kasemaa
Sindi gümnaasiumi 6. klassi õpilane ja Sindi ANK raadioajakirjanduse ringi eestvedaja