Toidupank ootab vabatahtlikke appi toidukogumispäevadele

Toidupank_logo(1)Kõik 14 toidupanka üle Eesti kutsuvad vabatahtlikke osalema toidukogumispäevadel 12. ja 13. mail. Registreerumine veebilehel osale.toidupank.ee on alanud. Kaasatud on 45 erinevat kauplust.

Toidupanga kevadised toidukogumispäevad toimuvad mai teisel reedel ja laupäeval ning kaasavad kokku üle 800 vabatahtliku, kes aitavad kahe päeva jooksul 45 kaupluses toidukogumisaktsiooni läbi viia. Toidukogumispäevadel on esindatud valik 6 suure kaupluseketi poodidest: osalevad 12 Selveri, 10 Rimi, 8 Prisma, 6 Maksimarketi, 6 Konsumi ja 2 Maxima toidupoodi ning lisaks Kuressaare AjaO toidupood. Esimest korda on võimalik osaleda vabatahtlikuna ja annetada toitu kõikides Prisma kauplustes üle Eesti.

Igapäevaselt töötab Toidupank selle nimel, et päästa kaubandusest söögikõlbulik toit, et see edasi jagada puudust kannatavatele inimestele. Toidukogumispäevadel pakume võimalust eraisikutele lüüa kaasa Toidupanga töös ning oma piirkonna puuduses elavaid peresid toidukaubaga aidata.

Heategusaks mõneks tunniks ootavad toidupangad poodidesse appi kõiki, kes tunnevad soovi midagi head ja toredat korda saata. Vabatahtlikuks saab ennast registreerida üksi või grupina – näiteks koos pere, sõpruskonna, koolikaaslaste või kolleegidega. Töö toimub mõlemal päeval kahes vahetuses, mis kestavad 3-4 tundi. Üldiselt toimub tegevus poodides mõlemal päeval kell 12:00 – 19:00, kuid on ka erandlikke kauplusi (täpsem info poodide ja vahetuste kellaaegade kohta registreerimiskeskkonnas). Meeskondade suurused on kauplustes erinevad – 3 kuni 12 inimest. Vabatahtlikud jagavad poekülastajatele kogumispäevade kohta infot ning aitavad kokku koguda annetatud toidukauba.

Avatud on registreerumiskeskkond osale.toidupank.ee, kus on leitav osalevate poodide nimekiri, vahetuste ajad ning saab ülevaate sellest, mida vabatahtlikuna teha tuleb. Sellel aastal on esmakordselt esindatud toidukogumispäevadel ka Rapla.

Annetades oma isiklikku aega, saab vabatahtlik koos Toidupangaga tuua rõõmu paljudele. Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele (eelistatult lastega) peredele.
Osalevate kaupluste nimekiri:
Haapsalu Rannarootsi Selver
Jõgeva Kaubahalli Konsum
Jõgeva Pae Konsum
Jõgeva Selver
Jõhvi Selver
Kuressaare Kaubaait AjaO
Kuressaare Rae Konsum
Kuressaare Rimi supermarket
Mustvee Konsum
Narva Prisma
Narva Tiimani Maxima
Paide Maksimarket
Põltsamaa Selver
Põlva Selver
Pärnu Mai Selver
Pärnu Maksimarket (Audru vald)
Pärnu Rimi Hüpermarket
Pärnu Suurejõe Selver
Pärnu Ülejõe Selver
Rakvere Krooni Selver
Rakvere Maksimarket
Rakvere Rimi
Rapla Konsum
Tallinna Arsenali Selver
Tallinna Kristiine Prisma
Tallinna Lasnamäe Maksimarket
Tallinna Lasnamäe Prisma
Tallinna Mustamäe Prisma
Tallinna Rocca al Mare Prisma
Tallinna Sikupilli Prisma
Tallinna Sõpruse Rimi
Tallinna Viimsi Selver (Viimsi)
Tallinna Ülemiste Rimi
Tartu Annelinna Prisma
Tartu Eedeni Maksimarket
Tartu Lõunakeskuse Rimi
Tartu Rebase Rimi
Tartu Sõbra Prisma
Türi Konsum
Valga Rimi supermarket
Viljandi Maksimarket
Viljandi Männimäe Selver
Viljandi Rimi hüpermarket
Võru Maxima
Võru Rimi supermarket

Kõik, kes soovivad toidupankade tööle kaasa aidata, kuid ei saa osaleda toidukogumisaktsioonis, on oodatud seda tööd püsivalt toetama. Annetada on võimalik annetuskeskkonna armastanaidata.ee kaudu või helistades regulaarselt Eesti Toidupanga annetustelefonidele:

900 9005 – annetad 2 eurot
900 9010 – annetad 8 eurot