Lavatähtede matkimine Sindi gümnaasiumis

Staarijäljendamise ehk playback võistlus on kujunenud Sindi gümnaasiumi õpilastele igal aastal oodatud sündmuseks. Täna oli kaheksa etteastet oma koolist ja üks külalisesinemine Pärnu Rääma põhikoolist.

Las Kechup, Sindi gümnaasiumi 5A klassi esinemine Foto Urmas Saard
Las Kechup, Sindi gümnaasiumi 5.A klassi esinemine. Foto: Urmas Saard

Konkursil osalenud noored said ülesandeks omavahel oskuslikult kombineerida näitlemis- ja esinemisoskuseid, eesmärgiga tuua žürii ja publiku ette võimalikult täpne koopia originaalesitusest. Playback võimaldas noortel samastuda neile meelepärase artistiga ja tunda endid laval staaridena.

Lavale julgesid minna ennast proovile panema Sindi gümnaasiumi klassidest 2.B (Vello Orumets, Vihm); 3.B (Ot Vinta); 4.A (Kala, Buratino lugu); 4.B (Beyond Beyond, So Alive); 5.A (Phil Collins, In the air tonight); 5.A (Las Kechup, The ketchup song), 7.B ja 1.A (Shape of that power); 5.B ja 4.A (Meisterjaan, Parmupillihullus) ning külalisena Rääma põhikooli 5. klass (Kate Bush, Wuthering heigts). Etteasteks anti aega poolteist kuni kolm minutit.

Matkimisõhtu juhtideks olid Sindi gümnaasiumi õpilased Eliria Kaup ja Ats Tobias Pikk, kes usutlesid kõiki esinejaid pärast nende etteastet.

Õpilaste esinemist paluti hindama Sindi noortekeskuse juhataja Helle Vent, Paikuse noortekeskuse juhataja Marika Valter ja Sindi gümnaasiumi infojuht Urmas Saard. Žürii pidi valima kolmes klasside grupis parima: esimene kuni kolmas, neljas kuni kuues ja seitsmes kuni üheksas. Lisaks sellele pidi leidma parima nais- ja meesartisti, kostüümi, kõige artistlikuma kava ja originaalseima esituse. Hindajate ülesanne osutus kohati üsna raskeks, sest püüti suhtuda õpilaste pingutustesse hästi vastutustundeliselt. Vaagimiste käigus jõuti kõigis otsustes siiski rahumeelselt üksmeelsetele seisukohtadele.

Kuni kolmanda klassini osutus žürii arvates parimaks 3.B klass. Järgmiste klasside grupis 5.B ja 4.A. Seitsmenda kuni üheksanda klassi arvestuses oli parim 7.B ja 1.A ühisesinemine.

Parim naisartist oli Mirtel Metsmaa, kes kehastas Meisterjaani. Meestest osutus parimaks Endel Matiisen, kes jäljendas Vello Orumetsa.

Sindi gümnaasiumi Parmupillihullus Foto Urmas Saard
Sindi gümnaasiumi Parmupillihullus. Foto: Urmas Saard

Parimaks kostüümiks peeti 3.B kollast riietust.

Kõige artistlikuma kavaga tulid lavale 5.A õpilased.

Kõige originaalsem esitus õnnestus 7.B ja 1.A klasside ühisetteastes.

Sindi Avatud Noortekeskuse eriauhind läks Mirtel Metsmaale.

Ilma žürii osalemiseta valis rahvas oma lemmikuks 4.B klassi esitatud Beyond Beyond.

Žürii tänas suurepärase esituse eest Rääma põhikooli. Väga hea miimika! Vabalt võis jääda uskuma nagu olnuks esinemine otse live’is.

Kõigile osalejatele kingiti kringel.

Lavatähtede matkimise kõrval esines Sindi gümnaasiumi aula laval üllatuslikult uuesti kunagine Sindi gümnaasiumi T.R.E.A.M. ja praegune Hope, mida juhendab Merili Passel. Tantsule kutsusid Kadrina ansambel Waxxers ning kahekesi laulvad Silver Orissaar ja Cärolin Aasa Pärnust.

Sarnaselt paljudele eelmistele aastatele korraldab Rääma põhikool ka tänavu, täpsemalt 25. märtsil, Pärnu kuursaalis järjekordse Pärnu linna ja maakonna koolide õpilaste staarijäljendamise konkursi Playback. Konkursile registreerimine lõppes täna.

Poolteise kuni kolme minuti jooksul matkitakse vaatajale-kuulajale mõnd ansamblit, lauljat, reklaami või seriaali katkendit. Võisteldakse neljas vanuses alates esimesest klassist kuni gümnaasiumiastme abituuriumini. Hinnatakse imagot, liikumist, artistlikkust, originaali lähedust. Auhindu jagatakse parimale nais- ja meesartistile, artistlikumale seltskonnale, originaalseimale kavale, parimale kostüümile. Oma lemmiku valib publik.

Urmas Saard