Pärnu JK Poseidon korraldas Sinti rajataval jalgpallistaadionil talgud

Eile ja täna võeti tulevase staadioni alal võsa maha, randaaliti, künti ja korjati kokku kiviprahti.

Martin Kuldmägi sikutab traktoriga suuri kivisid tulevaselt Sindi jalgpallistaadionilt minema Foto Marko Šorin
Martin Kuldmägi sikutab traktoriga suuri kivisid tulevaselt Sindi jalgpallistaadionilt minema. Foto: Marko Šorin

Esindusmeeskonna peatreener Martin Kuldmägi ütles täna õhtul, et mõni aeg tagasi alustatud keemilise umbrohutõrje järel jätkati eile uute töödega. Ühe Poseidoni jalgpalluri lapsevanem Andres Kaskla tuli Häädemeestelt oma isikliku traktoriga pinnast randaalima. Traktori ja muu inventari aitas oma treileriga kohale tuua teine Häädemeeste lapsevanem, Ants Muhu. Täna kündis Kaskla maa üles. Uuele randaalimise ringile täna veel ei jõudnud, sest maapind on väiksemaid ja suuremaid kive täis. Arvatavasti on need sinna veetud koos pinnasega, mis eemaldatud Sindi linna vee- ja kanalisatsiooni trasside rajamise ajal.

Kuldmägi ütles, et tuli täna talgutele kümne paiku, aga esimesed olevat saabunud üheksast. Kuldmägi ise lahkus viimasena enne seitset. Tema sõnul osales päeva tipptundidel kuni 30 talgulist. Neist enamiku moodustasid Poseidoni inimesed. Kaugemalt tulid talgutele kaks poissi Tartumaalt: Kaur ja Kaspar Toom. Sintlasi oli umbes kümmekond. Noorim olevat olnud nelja- või kolmeaastane põngerjas, kes tuli tööle koos perekond Ojaga. Kahjuks jäänud nimi küsimata. Paar-kolm tundi tegi tööd ka linnapea Marko Šorin ühes oma noorema poja Marttiga.

Mikko Selg, Kodu Kuubis OÜ juhatuse liige, oli täna samuti lõunani tööd tegemas. Tema peamine ülesanne on praegu olnud nõuandev pinnase ettevalmistamisel muru külviks. Selg sai lähikondsete elanike abiga teada, et staadioni alal on täiesti toimiv drenaažisüsteem. Pinnase tasadus ja vajalikud kalded on samuti õnneks ammusest staadionist säilinud. Kuna pinnases on rohkelt liiva, tuleb tuua umbes 60 kantmeetrit turbamulda peale. Turvas seob niiskust. Järgmisel nädalal oodatakse hinnapakkumisi Tootsist ja Nurmest. Järgmisel nädalavahetusel, 30. ja 31. juulil on uuesti ka traktor põllul ja oodatakse taas talguliste rohket osavõttu, et maapind saaks kividest puhtaks. Kokku korjatud kivisid kasutatakse tulevase parkla alusmaterjaliks.

[pullquote]Midagi võiks aga kunagise kodulinna heaks teha. On parem, et poisid palli taovad, kui et mööda kaubanduskeskusi kakerdavad või nurga taga õlut joovad.[/pullquote]Enne muruseemne külvi tuleb maad väetada. Muruseeme peab maha saama hiljemalt augusti lõpus. Soodsate ilmade püsimise korral võiks külv toimuda veel ka septembri alguses, et muru muutuks külmakindlaks. Jalgpallimuru peab olema oluliselt tihedam, kui koduaias. Seemet läheb seega kümme korda rohkem. Pärast kolme nädala möödumist peaks rohi olema juba ca 10 cm kõrgune. Siis saab kolmandikukõrguselt teha esimese niitmise. Hea muru saamiseks kulub aega vähemalt aasta.

Olulist praktilist abi on Poseidonile osutamas ka Kodu Kuubis juhataja Germo Karro.

Poseidoni noorte suuna juht Joonas Einfeldt jagas facebooki Poseidoni seinal head meelt, et üks kuulus sintlane, ehtekunstnik Jaan Pärn, on panustanud staadioni valmimisse väga suure summa. Oma mälestusi kunagisest Kesktänaval asunud staadionist kirjeldas Pärn nõnda: “Olen pidanud peaaegu kõik koolipõlve kehalise kasvatuse tunnid 50 aastat tagasi sellel staadionil veetma (kui ta veel koos “tribüünide” ja jooksuradadega ning hüppekastidega korras oli), kuigi sporditegemine ise hilisemas elus on täiesti unarusse jäänud ja parim spordivahend mulle on mõnus diivan televiisori ees. Midagi võiks aga kunagise kodulinna heaks teha. On parem, et poisid palli taovad, kui et mööda kaubanduskeskusi kakerdavad või nurga taga õlut joovad.”

Siinkohal on paslik avaldada Jaan Pärna ettepanekul annetuste tegemise konto number ka kõigile teistele toetajatele, kes tänagi talgute tegemise ajal täpselt sama mõttega välja tulid:

MTÜ Pärnu JK Poseidon. EE551010220218191225, SEB, märksõna ‘Sindi staadioni toetus’.

Endiselt kehtib ka teine staadioni rajamise toetamise võimalus. Selleks tuleb minna vastavale aadressile  ja leida jõukohane summa, millega toetada! Ka 5 erot on abiks! Projektikonkurssi “Nopi Üles” tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ Sindi staadioni rajamise ja korrastamise raames.

Urmas Saard

Vaata videot

Samal teemal:

Joonas Einfeldt ja Martin Kuldmägi, Pärnu JK Poseidoni juhatuse liikmed, tulevasel Sindi jalgpallistaadionil Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnu JK Poseidon rajab jalgpalli esindusstaadioni Sinti