Viiendast Eestimaa võimlemispeost jäi järele meeldiv meenutus ka Sindi noortele

Tänavune Eestimaa võimlemispidu „Hingelind“ toimus 2. juulil Tallinna Kalevi staadionil, kus osales live muusika saatel ümmarguselt 5000 harrastajat. Nende hulgas Sindi Avatud Noortekeskuse võimlemisrühm Stella.

Sindi võimlemisrühm Stella hingelinnukleitides Foto Sigrid Absalon
Sindi võimlemisrühm Stella hingelinnukleitides. Foto: Sigrid Absalon

„Laseme kõik koos lendu Hingelinnu, kes nüüd üle Eestimaa tuisates jagab aktiivselt peosõnumit maakonnast maakonda, vallast valda, külast külasse,“ kuulutati enne pidu. „Laskem nüüd samal linnul jätkuvalt lennata ja jutustada kõigest, mis nähtud ja kuuldud,“ ütles täna Sindi noortekeskuse juhataja Helle Vent.

Sügaval, sügaval kehas elab hing.
Keegi pole teda veel näinud, aga kõik teavad,
et ta on olemas.
Hinge sees, tema keskel, seisab ühel jalal lind…

„Oleme võimlemispeolt tervetena tagasi, aga Hingelind hoiab meid endistviisi selle võimsa tunde all, mida 5000 esineja ja 25 000 pealtvaatajaga suursündmus pakkus. Meie rühm Stella esines Hingepuhtuse laekas koos 250 gümnasisti ja tudengiga. Kava autor ja lavastaja oli Marju Asarov, kellelt saime ka facebookis eraldi tänu tubliduse eest,“ rääkis Vent.

 

Treeningud toimusid neil Pirita velodroomil ja Kalevi staadionil 27. juunist kuni 1. juulini. „Vahel oli ka hommikune trenn Kalevi staadionil, siis pidime jälle sõitma Piritale ja õhtul uuesti Kalevi staadionile proovi. Meie võimlejad elasid Tõnismäel Tallinna reaalgümnaasiumis ja kõik oli käe-jala juures: tramm, bussid, esinemiskoht.“ Vendi sõnul oli tore tunne, kui treeningutel kõlas ka Sindi linna nimi! „Oleme uhked oma väikest linna esindades.“ Laupäeval toimus kaks esinemist, kell 13.00 ja 19.00. Tänu droonidele olid hästi näha moodustatud mustrid. Muusika oli Getter Jaanilt, Tanel Padarilt ja Ott Leplaanelt.

„Loodan südamest, et leiame tee ka sinu Külauudistesse, kuna oli nii südantsoojendav sündmus,“ lausus Vent, kelle sooviks oli jagada oma muljeid Külauudiste portaaliga ja soovida toimekale toimetusele kaunist suve.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap