Nädala pärast lõpeb Sindis korraldatav lipu päevale pühendatud loomevõistlus

4. juunil Sindis tähistatavat sinimustvalge lipu sünnipäeva aitab tähtsustada 24. maini (kaasa arvatud) kestev loomevõistlus, milles osalevatelt lasteaiaealistelt mudilastelt ja algklassides õppivatelt õpilastelt oodatakse luuletusi, lühijutte, laule, joonistatud pildikesi ja käsitööesemeid.

Möödunud aastal ei tahtnud lipu päeva pidustus Sindis lõppeda, keskel tantsivad õpetajad Ülle Jantson ja Eneli Arusaar Foto Urmas Saard
Möödunud aastal ei tahtnud lipu päeva pidustus Sindis lõppeda, keskel tantsivad õpetajad Ülle Jantson ja Eneli Arusaar. Foto: Urmas Saard

On küsitud, kas loomevõistlus toimub üksnes Sindi laste vahel? Ei! Kuigi pole räägitud üleriigilisest ega ka mitte maakondlikust võistlusest, lubatakse osaleda kõigil. Tööde juures peetakse oluliseks põhielemendina kasutatud sinimustvalget lippu. Töid hindavad Eesti lipu seltsi Sindi osakonna liikmed. Parimad tööd auhinnatakse ja sõnaline valik kantakse ette lipu päeva kontsertkavas. Võistlusele laekunud joonistusi ja käsitöid näeb välinäitusel Sindi gümnaasiumi juures, vihma korral koolimajas sees.

Täiendav selgitus telefonil 55 694 444 või aadressil urmas.saard@mail.ee. Tööd tuua kas Sindi linnavalitsusse või Sindi seltsimajja hiljemalt 24. maiks. Tekstid võib saata ka antud elektronposti aadressil.

Sindis tähistatava lipu päeva kontsertkava peaesinejateks on tänavu kõige nooremad, lasteaia lapsed ja algklassiealised õpilased. Merekultuuriaastat väärtustades kõlavad laulud Eestimaast, läbi armsa kodumaa voolavatest jõgedest ja hällitavast merest. Laulud vahelduvad pärimuslike eesti tantsude ja ringmängudega.

Lipu päevale pühendatud pidustused algavad Sindi raekoja juures, kus juba veerand tundi enne keskpäeva saabumist mängib meeleolukaid lugusid Pärnu Noorte Puhkpilliorkester Rein Vendla juhatamisel. Lasteaia mudilased ja Sindi gümnaasiumi õpilased rivistuvad lippudega sarnaselt eelnevate aastate tavale. Täpselt kell 12.00 mängitakse Eesti hümni. Seejärel saavad lühikesteks tervitusteks sõna Sindi linnapea Marko Šorin, Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ja MTÜ Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei.

Järgneb rongkäik mööda Pärnu maanteed ja Kooli tänavat Sindi gümnaasiumi õuele, kus peaesinejateks on Sindi linna noorim põlvkond. Lapsed valmistuvad esinemisteks Ülle Jantsoni, Janne Ristimetsa ja Eneli Arusaare juhendamisel. Eeskava peastsenarist on Ülle Jantson. Väike osa on täiskasvanute etteastetel ja puhkpillimuusikat kuuleb veel ka pärast rongkäiku. Kogu kava on ülesehitatud oma ala parimate asjatundjate poolt, täis nauditavust silmadele, kõrvadele ja meie tundemeeltele. Kuna lapsed tulevad ühes oma vanematega, siis võib toimuvat nimetada ka perepäevaks.

Urmas Saard

Samal teemal:

Pärnu maavanem Kalev Kaljuste tänab Eesti lipu seltsi liimeid Marko Šorinit, Ain Keerupit ja teisi Sindi inimesi Foto Urmas Saard

 

 

Pärnu maavanem tänas Sindi rahvast lipu päeva tähistamise eest oma kodulinnas