Saabuv kevad toob Karula rahvusparki Ähijärve kaldale ainukordse festivali MAI

2hijärve+(2)21. mail toimub Karula rahvuspargis maalilise Ähijärve rannaalal omanäoline ja kordumatu festival MAI, mille külalised saavad ühe ööpäeva jooksul osa Karula kandi kaunist loodusest ja eluolust, kvaliteetsest kohalikust toidust ning heast värskest muusikast.

Ähijärve rannas avab oma uksed ainulaadne kohalikul toorainel ning värsketel hooajalistel maitsetel põhinev festivalikohvik. Maitsvaid ja tervislikke sööke valmistavad Kolme Sõsara Hõrgutistest tuntud õed Kerti, Kadri ja Triin Vissel. Festivali toimumine langeb kokku üle-euroopalise rahvusparkide kampaaniaga „Looduse maitse“. Lisaks kohvikutoitude maitsmisele kutsutakse külalisi loodusandidega tutvuma ka aiandusekspert Tiia Trolla juhitud metsaretkele.

Toimuvad jalgsi- ja jalgrattamatkad ümbruskonna metsa- ja külateedel, õpitoad ja loengud põnevatelt persoonidelt ning ka Raadio Ööülikooli avalik salvestus. Kohal on ka Emajõe Lodjakoja viikingilaev Turm, mis viib järvele looduse ilu nautima. Avatud jalgrattarent võimaldab huvilistel aga omal käel rahvuspargi võlusid avastada. Lisaks on festivalil ka lasteprogramm, kus põnevaid meisterdamisi ja avastamisi jätkub ka kõige pisematele külalistele. Külalistele on avatud telkimis- ja ujumisvõimalused.

Õhtutundidel leiab Ähijärve kaldal aset hoolikalt valitud muusikaprogrammiga kontsert. Lavale astuvad pärimusmuusika töötlustega tuntuks saanud Lepaseree, elektrooniline hiiukandleduo Puuluup ja mitmed teised. Muusikaprogramm avaldatakse jooksvalt festivali kodulehel.

Pühapäeval, 22. mail toimub festivali jätkuna piirkonna avatud talude päev. Vahemikus kella 12-15 on festivalirahvas oodatud külastama Karula rahvuspargi ja selle lähiümbruse talunikke ja väikeettevõtjaid.

Pere- ja keskkonnasõbralik festival MAI on esimene osa suuremast festivalide sarjast “Lõuna-Eesti 12 kuud”. Igal aastal rändab festival nii toimumiskohas kui ka -ajas, tutvustades erinevaid kauneid Lõuna-Eesti paiku läbi muutuvate aastaaegade ja kuude. Lisaks kvaliteetsele kultuuriprogrammile tutvustavad festivalid ka kohalikku toidukultuuri, eluolu, loodust ja traditsioone. MAI peakorraldaja Põim Kama sõnul on sarja iga festival planeeritud omanäolisena.

„Festivali sisu määrab selle toimumiskoht, tõstmaks esile iga piirkonna eripära“, sõnab Kama, „MAI keskmeks on kohalik kaunis loodus, hea toit ja väärt muusika“. Festivalidesarja korraldab värske Lõuna-Eesti elamussündmuste agentuur Auspaus.
Kindlustamaks külastajatele mugavat ja meeldivat festivalikogemust, on MAI piletite hulk piiratud.

Täpsem info: https://www.facebook.com/Auspaus/

Share via
Copy link
Powered by Social Snap