“Seeniorlaul” peab esimest juubelit

Harrastussolistide võistulaulmine “Seeniorlaul” peab 23. aprillil Pärnu Kontserdimajas oma esimest juubelit.

Seeniorlaul 2015 võitjad Tamara Markelova, Leonhard Kelle, Svetlana Jefimova Foto Ants Liigus
Seeniorlaul 2015 võitjad Tamara Markelova, Leonhard Kelle, Svetlana Jefimova. Foto: Ants Liigus

Žürii esimees Toomas Kuter: “Kui kümme aastat tagasi alustasime, ei osanud keegi arvata, et üritus võib osutuda sedavõrd populaarseks. Aeg on aga näidanud, et see on inimestele vajalik ja läheb hinge nii lauljatele kui ka publikule. Tähistame selle aasta “Seeniorlaulu” Pärnu Kontserdimajas igati juubeli vääriliselt. Julgustame huvilisi saatma meile oma helisalvestisi ning ootame kontserdimajja kõiki endisi ja tulevasi “Seeniorlaulul” osalejaid ja toetajaid kaasa elama konkursist osavõtjatele, sest publikul on samuti oluline osa – kõik saavad anda hääle oma lemmikule.”

Kümnendale seeniorlaulu konkursile “Seeniorlaul 2016” on oodatud osalema kõik isetegevuslikud laulusolistid alates viiekümnendast eluaastast. Konkurss toimub kolmes voorus ja kahes vanusegrupis: 50-65 aastased ning 66 ja vanemad.

Soliste hindab viieliikmeline žürii koosseisus dirigent Erki Pehk, Klassikaraadio muusikatoimetaja Kersti Inno, Pärnu Kontserdimaja direktor Marika Pärk, “Seeniorlaul 2015” noorema vanusegrupi võitja Svetlana Jefimova ja Pärnu eakate avahoolduskeskuse direktor Heli Kallasmaa, žürii esimees on laulja ja kirjanik Toomas Kuter, kes on laulukonkursi žüriid juhtinud algusest peale.

“Seeniorlaul 2016” I voor viiakse läbi helisalvestiste põhjal, millest valitakse välja kuni 20 solisti, kes pääsevad edasi järgmistesse voorudesse.

Parimaid soliste ootavad auhinnad. Seeniorlaulu korraldab MTÜ Rand. Konkursi läbiviimist toetavad Pärnu linnavalitsus, Eesti Kultuurkapital, VENÜ (Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing), Oriflame jt.

Täpsemat informatsiooni jagab Toomas Kuter telefonil 5591 4058; e-mail: toomas@kuter.eu. Konkursi kodulehel taab huvi korral lähemat teavet.