Põlvamaa Päevad Solarises andsid ettevõtjatele hea võimaluse kontaktide loomiseks nii pealinnas kui omavahel

10. – 13. märtsini toimusid Tallinnas Solarise keskuses Põlvamaa Päevad, mille kaudu tutvustati maakonna suuremaid sündmusi ning Põlvamaal tegutsevaid ettevõtjaid ja nende põnevat toodangut.

Põlvamaalased Solarises Foto pressisõnumiga
Põlvamaalased Solarises. Foto: pressisõnumiga

Põlvamaa Päevade kultuuriprogrammile andsid sisu Mandoliinide Orkestri kontsert 12. märtsil ning mitmed lõõtsa”maiused”, mille raames esinesid telekonkursi Rahvalõõts populaarseim esineja Kristin Semm ning taasiseseisvunud Eesti esimene lõõtsakuningas Juhan Uppin, lisaks lõõtsaäss Richard Ott Leitham ning 40 aastase staažiga lõõtsamees Ain Lindvest ja Peeter Nahko. Pikema muusikamaiusega tuli aga laupäeval välja Intsikurmu Festival, mille kolmetunnise kava raames esines neli omapärast artisti: Laura Prits ja Jörgen Pakkas, Tiina Adamson ja Bänd, The Werg, Moody Ocean ning Abandoned Alysium. Mõnda neist on võimalus uuesti kohata augusti alguses toimuval Intsikurmu Festivalil!

Põlvamaa ettevõtjatest ja turismisihtkohtadest olid end Solarise kahel korrusel nähtavaks tegemas nt Värska Sanatoorium & Veekeskus, Setomaa, Hea kodu koht Räpina koos sadama ja loomemaja esindajatega, Haudamäe Puhkemaja, kodukohvik Tillu, OKKA lae- ja seinaplaadid, lõõtsapealinn Põlva, Rohelise Võtme hotell Pesa, Lõuna Pagarid, Taevaskoja Puhkekeskus, matkakorraldaja Puhka Looduses, Eesti Maanteemuuseum,

[pullquote]Nelja päeva jooksul külastas Solarist ja tundis Põlvamaa vastu huvi ligikaudu 16 Põlva linna täit rahvast[/pullquote]Pokumaa, Mahlaveski, Mooste mõis ja Viinavabrik, R&S käsitöösalong Räpinast, Maarja Küla ning Sireli Talu villakoda.

Nii Põlvamaa ettevõtjate kui teenusepakkujate tagasiside Solarises toimunu kohta oli positiivne. Näiteks Põlva valla esindajad leidsid, et Solarise külastajad Eesti kodanike ja siin elavate välismaalaste näol olid õige sihtgrupp nii müüjate (kaup sai otsa ja puudugi tuli) kui turundusega tegelevate inimeste jaoks. Solarise külastajate ja Põlvaga seonduvalt ka huvitav arvutus – nelja päeva jooksul külastas Solarist ja tundis Põlvamaa vastu huvi ligikaudu 16 Põlva linna täit rahvast!

Solaris Tsallinnas Foto Urmas Saard
10. – 13. märtsini toimusid Tallinnas Solarise keskuses Põlvamaa Päevad, mille kaudu tutvustati maakonna suuremaid sündmusi ning Põlvamaal tegutsevaid ettevõtjaid ja nende põnevat toodangut. Foto: Urmas Saard

Tänuväärne on, et Põlvamaa ettevõtjatel tekkis koostöö kontakte nii pealinlastega kui ka omavahel suheldes. Näiteks leidis Räpina loomemaja juhataja ühise keele Eesti Kunstiakadeemia õppejõuga kala naha parkimise alal. Mahlaveski eestvedaja jäi salapäraseks ja ütles, et temal on kolm lootustandvat kontakti ning sellele lisaks soojad suhted Põlvamaa kohalike ettevõtjatega edaspidise koostöö arendamiseks. Kodukohvik Tillu sai aga kutse tulla Hiiu folgile oma ahjusooje saiakesi müüma!

Selline maalähedane Põlvamaa pop-up keset moodsat Solarise keskust oli külastajatele muidugi mõnevõrra üllatav ning sellest tulenevalt tekkis neil ka igasuguseid küsimusi, näiteks: millisest muinasjutust Betti pärit on? Kas Räpina veinid on samad, mis Põltsamaa omad? kas Põlva järvest saab kala püüda? kas te olete jõulude ajal ka Solarises? kust Põlvamaa tooteid osta saab? Seega, lisaks müügitööle oli asjaosalistel ka hulgaliselt selgitustööd!

Rohkem fotosid, mõne video ja täpsema info Põlvamaa Päevadel toimunust leiad Facebookist sündmuse “Põlvamaa Päevad Solarises” lehelt!

Põlvamaa Päevi Solarises korraldasid ja toetasid Põlvamaa Arenduskeskus, Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Põlva Maavalitsus koostöös kohalike ettevõtjate ning Põlvamaa mainesündmuste korraldajatega.