Hele-Riin Verlin on Pärnumaa aasta ema 2015

Täna toimus pidulik sündmus Kaitseliidu Pärnumaa maleva eriorganisatsioonide maja saalis, kus kümne lapse ema Hele-Riin Verlin võttis vastu Pärnumaa aasta ema 2015 tiitli, mille juurde kuulub kingitusena ka suur soe tekk.

Hele-Riin Verlinit õnnitleb Surju vallavanem Jaanus Männik Foto Urmas Saard
Hele-Riin Verlinit õnnitleb Surju vallavanem Jaanus Männik. Foto: Urmas Saard

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna aseesinaine Anneli Rabbi ütles, et Kodutütarde Pärnumaa ringkonna juhatuse algatusel ja koostöös Naiskodukaitse esindajatega valiti sel aastal kolmandat korda Pärnumaal aasta ema. Kaheksa kandidaadi hulgast aitasid valikut teha Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Tõnu Miil koos Kodutütarde ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna ning Noored Kotkad Pärnumaa maleva esindajatega. Pärnumaa aasta ema 2015 kandidaadiks esitasid Hele-Riin Verlini perekonnaliikmed, toetusring Väikesed sammud ning Kunsti- ja kultuuriselts Hohloma MTÜ juhatuse liige, vene talu noorperenaine Veronika Meibaum.

Traditsiooniliselt kingitakse aasta emale heegeldatud tekk, mille valmistasid kodutütarde sini-kollastes värvides seekord naiskodukaitse liikmed. Suure teki asetasid Hele-Riin Verlini õlgadele Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine Jana Ots ja Kodutütarde Pärnumaa ringkonna vanem abi Aina Tarvis. Muusikaliste etteastetega tervitasid aasta ema kodutütred. Tervitamas olid ka Tõnu Miil, Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ja Surju vallavanem Jaanus Männik.

„Ei ole olemas suuremat rikkust kui tublide laste rohkus,“ rääkis Männik ja kiitis tänast Pärnu Postimeest, milles reporter Silja Joon on väga hästi vahendanud tänavuse aasta ema mõtteid, tegevusi ja emaks olemist. „Ei ole tükil ajal olnud lugeda nii toredat lugu, kui tänases Pärnu Postimehes.“ Männik avaldas arvamust, et kõik lastekaitse ja haridusministeeriumi inspektorid peaksid lugema, mida arvavad ja mõtlevad suurte perede tublid emad ning omama ka ise väga palju lapsi, et paremini mõista suurperede vajadusi. Veel kinnitas vallavanem, et aasta ema kodu on Kikepera metsade keskel midagi väga head selle toreda pere jaoks.

Anneli Rabbi tänab Hele-Riin Verlini ema, Anni Sibrik Foto Urmas Saard
Anneli Rabbi tänab Hele-Riin Verlini ema, Anni Sibrik. Foto: Urmas Saard

Üheksa poja ja ühe tütre emal jätkub aega ja tahet olla aktiivne ka väljapool kodu. Rabbi sõnul on ta Sünni ja Imetamise Eesti Tugiühingu aktiivne liige ning rasedate joogaõpetaja ja imetamisnõustaja. Hele-Riin Verlin viib läbi beebimassaaži- ja võimlemistunde mudilastele ning juhib Pärnus emade toetusringi Väiksed sammud, kuhu kuulub ca 100 naist.

Olnuks autu, kui selle tubli aasta ema austamise juures jäänuks tähelepanuta tema ema Anni Sibrik. Lilled, tänu ja tähelepanu kuulusid samaväärselt temalegi.

Kõrvalruumis oli kaetud laud suupistetega ja suur tort ootas lahti lõikamist, mille tegi ära Hele-Riin Verlin.

Pärnumaa aasta ema 2014 on nelja lapse ema, Tootsi Lasteaed-Põhikooli abiõpetaja Inna Raudsepp ja 2013. aastal pälvis auväärse nimetuse kaheksa lapse ema, Kaelase kooli direktor ja Mäeotsa talu perenaine Diana Tarand.

Urmas Saard