Mess “Maale elama” tuleb taas pealinna

11. aprillil toimub Tallinnas Kalevi Spordihallis kolmas mess “Maale elama”.

Messi alapealkiri on “Maale ettevõtjaks”, kus sel aastal on erilise tähelepanu all aktiivsete ja tegusate perede kutsumine maale ettevõtlusega tegelema. Messil osaleb 55 kogukonda üle Eesti, kes tutvustavad ennast ja oma piirkonda, sealseid ettevõtlus- ja töötamisvõimalusi ning elukohti ja teenuseid.

Messi raames toimub teemakohane seminar “Maale ettevõtjaks”, kus sõna saavad geograaf Garri Raagma, kirjanik Valdur Mikita ning kirev ring maal tegutsevaid ettevõtjaid. Maha peetakse tuline debatt eduka ettevõtluse võimalustest maapiirkondades. Seminari ja debatti juhib Urmas Vaino. http://www.maale-elama.ee/maale-elama-2015/seminar

Messil on mitmeid uuendusi. Esmakordselt pakutakse messil vahetut nõuannet neile, kes maal ettevõtlusega tegeleda soovivad. Kohal on maakondlike arenduskeskuste konsultandid, kes koondavad end nimetuse alla “Ettevõtluskohvik” http://www.maale-elama.ee/maale-elama-2015/ettevotluskohvik

Messi  Meistrite alal kohtuvad külastajad ettevõtlike kogukonnaliikmete teenuste ja toodetega. Messile tuleb oma teenust tutvustama näiteks Mükokoer, kes aitab leida majavammi, Eesti Vabaõhumuuseumi Arhitektuurikeskus kes nõustab vanade maamajade omanikke ja pakub vastavaid koolitusi. Lisaks sepp Otepäält, kiviaiameister Kolga-Jaanist, siirupiemand Saaremaalt ja mitmeid kohalikke kohvikuid.

Messi eelõhtul, 10. aprillil, toimub Kochi Aitades avatud simman “Maale elama”, kus messil osalevad kogukonnad jagavad omavahel kogemusi, mõtteid ja ideid ning pidutsevad linnakodanikega. Simmani peaesineja on ansambel Untsakad.

Messi korraldab kodanikualgatus “Maale elama”, kelle eesmärgiks on tõsta teadlikkust maal elamise suhtes, muuta ühiskonna hoiakuid positiivsemaks ning selle kaudu soodustada linnast maale elama asumise trendi. Kahe aasta jooksul on algatuse abil linnast maale kolinud üle 80 pere.