Euroopa Saunamaratonil osales 768 saunalist

22.veebruaril 2015 toimus juba VI Euroopa Saunamaraton Otepääl. Saunamaratonile oli registreeritud 236 võistkonda, sealhulgas 9 välisvõistkonda ja 30 naiste võistkonda. Stardis oli 192 võistkonda, osales 768 saunalist. Kiireim võistkond läbis maratoni kolme tunni ja 20 minutiga.

Esikoha sai võistkond “Väino” ajaga 3,20, teise koha sai võistkond “Reliikvia” ajaga 3,24 kolmanda koha sai võistkond “Eesti Pagari võrkpalliklubi” ajaga 3,25.

Naiste võistkondadest olid parimad pikaajalised võistlejad “Lämma naase” 3, 59, teine “Saunamarid ja Lemps” 4,02, kolmas “Nipitirid” 4,18. Parim välisvõistkond oli Lätist VetiLV ajaga 5.06.

Esikoha omanikud said OÜ Lemmikmees kümblustünni, naiste parimad said OÜ Stylewoodi kümblustünni. Lisaks sellele panid auhinnad välja Kakulaane Puhkemaja, Karupesa hotell, Andu Puhkekeskus, Bernhard SPA, Kunstimäe Puhkemaja, Mr Jakobi restoran, TV Reporter, OÜ Peotünn ja OÜ Rendi mind.

Saunamaratonil tuli 4-liikmelistel võistkondadel läbida 20 erinevat saunakohta, 19 jääauku või kümblustünni ja teisi atraktsioone. Otepää Keskväljakul olid maailma esimene täispuhutav saun, tuletõrje suitsusaun, peotünn, jt.
Saunamaratoonlased valisid ka sellel aastal oma lemmiksauna. Lemmiksauna tiitli said – I koht – Mr. Jakob, II koht – Kunstimäe Puhkemaja, III koht – OÜ Lemmikmees. Rahva lemmiksaunadele pani auhinnaks küttepuud välja Otepää vald. Kõik osalenud saunad said mälestuseks Saunamaratoni seinaplaadid.

Euroopa Saunamaratonil osales sellel aastal välisvõistlejaid Saksamaalt, Soomest, Indiast, Lätist, Venemaalt. Võistlustules oli ka raadio SkyPlusi võistkond, kes selgus raadiomängu tulemusena.

“Rõõmu teevad Saunamaratonile tulnud inimesed, kes ikka ja alati üllatavad oma ülilahedate kostüümidega, vaimukuse ja elurõõmuga,” sõnas Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter. “Tänan toetajaid ja vabatahtlike ning saunu, kes panid välja kopsakaid auhindu.”

Saunamaratoni korraldas Otepää Kultuurikeskus ja Otepää Vallavalitsus koostöös Otepää piirkonna saunaomanike ja paljude vabatahtlike abistajatega. Toetas Otepää vald, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Kääriku Spordi- ja Puhkekeskus, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp ning kõik osalenud saunad.

Kõiki tulemusi saab vaadata Otepää valla kodulehel www.otepaa.ee alates 23.veebruarist.