Peagi algab IV Tallinna Bachi nimeline muusikafestival

Uue aasta 1.-7. jaanuarini toimub IV Tallinna Bachi nimeline muusikafestival. Traditsioonilise ja suurejoonelise muusikafestivaliga võtab Tallinna linn vastu uut aastat juba neljandat korda järjest.

“See on suur rõõm ja õnn, et tohime alustada uut 2015. aastat niivõrd eriliselt,” sõnas professor, organist ning helilooja Andres Uibo. “1. jaanuaril algab Tallinna Bachi nimeline muusikafestival, mis on ühtlasi ka aasta esimene suur muusikaüritus. Aga tuleva festivali teeb eriliseks see, et avakontserdil esineb meie tunnustatud ooperi laulja Ain Anger. Tänapäeval on väga raske leida teist Eesti artisti, kes oleks nii edukas nagu tema.”

Ain Anger on esinenud mitmetel tähtsatel ooperifestivalidel (nt Bayreuthis, Helsingis, Bergenis, Lutzernis jm) ning suurtel kontsertlavadel kõikjal maailmas (USAs, Austrias, Saksamaal, Itaalias jt). 2013. aastal esines ta ühes tähtsamas ooperiteatris – Milano La Scalas. Ain Anger on teinud koostööd selliste mainekate dirigentidega nagu Lorin Maazel, Christian Thielemann, Seiji Ozawa, Zubin Mehta, Riccardo Muti jt. Ain Anger on Eesti teatri aastaauhinna laureaat ning Valgetähe III klassi ordeni kavaler. Täna on Ain Anger Viini Rahvusooperi solist.

BachFest Tallinn pakub ainulaadset võimalust nautida uue aasta esimesel päeval Ain Angeri võrratut häält. Kokku toimub festivali raames 16 kontserti, mis pakuvad unustamatu ja haruldase muusikalise elamuse kõikidele kuulajatele – kavades leidub Johann Sebastian Bachi oreli-, orkestri- ja koorimuusikat ning suurejoonelisi jõulu ja uusaasta kantaate.

Lavale astuvad tuntud muusikud Eestist, Prantsusmaalt, Maltalt, Poolast ning Hollandist: Andres Uibo, Peep Lassmann, Roman Perucki, Aare-Paul Lattik, Ulla Krigul, Oksana Sinkova, Lembit Orgse, Aare Tammesalu, Arete Teemets, Joseph Lia, kammerkoor “Collegium Musicale”, orkester “Klaaspärlimäng Sinfonietta”, dirigendid Toomas Vavilov ja Endrik Üksvärav jt.

“Tallinna Bachi nimeline muusikafestival annab suurepärase võimaluse kuulda suurima helilooja, Johann Sebastian Bachi, teosed tunnustatud muusikute esituses,“ lisas Andres Uibo. „See on festival, millest ei tohi kõrvale jääda, sest Bach on muusika igaühele.“

IV Tallinna Bachi nimelise muusikafestivali BachFest peakorraldaja on MTÜ Ars Musica Estonica. Festival toimub koostöös Eesti Kontserdi ning Eesti Kunstimuuseumiga. Festivali peatoetaja on Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

Allikas: MTÜ Ars Musica Estonica