Toidupank kogub kauplustes toitu täna ja homme

ToidupankToidupanga kogumispäevad erinevates Eesti toidukauplustes on täna, 12. detsembril ja homme, 13. detsembril. Jõulukuise toidukogumisaktsiooniga varuvad toidupangad kaupa pühade eel jagatava erikoguse toiduabipakkide jaoks.

Kokku osaleb 34 kauplust 17s erinevas linnas üle Eesti, nende hulgas on 10 Rimi, 8 ETK kauplust, 8 Selverit ja 6 Prismat. Lisaks Tallinna Solarise keskuse toidupood ja Tõrva Kevade kauplus (Meie Toidukaubad). Viis kauplust osaleb esmakordselt.

“Jõulukuine lisakogus toiduabi kuulub juba meie traditsioonide hulka,” ütleb Toidupanga juht Piet Boerefijn. “Kuna aitame ennekõike lastega peresid, on neis leibkondades pühade eel kulusid juba niigi palju ja seega loodame, et tavapärasest suuremad ja parema koostisega pakid võimaldavad neil peredel paremini jõululauda katta ja üleüldse muretumalt pühadeajale vastu minna.”

Sel aastal teevad toidupangad üle Eesti kokku umbes 3000 pakki.

Oluline osa vajalikust kaubast saadakse toidukogumispäevade vältel. Nõnda koguvad täna ja homme Toidupanga punastes põlledes vabatahtlikud toidukaupa kella 12-18. Osades kauplustes on kohalik toidupank otsustanud alustada ka veidi varem või lõpetada hiljem, näiteks saavad kõik tartlased allpool nimetatud kauplustes annetada Toidupanga jaoks kuni kella 20ni õhtul. Samuti on erandiks Rakvere Toidupank, mille vabatahtlikud on toidukogumiskärudega Rakvere Põhjakeskuse Rimis veel ka pühapäeval kella 12-15.

Osalevad kauplused:

Haapsalu Rannarootsi Selver
Jõgeva Kaubahalli Konsum

Jõhvi Rimi

Narva Astri keskuse Selver (esmakordselt)
Narva Prisma

Otepää Konsum (esmakordselt)

Paide Maksimarket

Põltsamaa Selver

Põlva Selver

Pärnu Kaubamajaka Rimi

Pärnu Suurejõe Selver

Pärnu Ülejõe Selver
Pärnu Vana-Pärnu Maksimarket (esmakordselt)

Rakvere Krooni Selver

Rakvere Põhjakeskuse Rimi

Rakvere Vaala keskuse Maksimarket
Tallinna Kristiine Prisma
Tallinna Lasnamäe Prisma
Tallinna Mustika keskuse Prisma

Tallinna Solarise keskuse toidupood

Tallinna Sõpruse Rimi

Tallinna Ülemiste Rimi
Tartu Annelinna Prisma
Tartu Jõe Prisma
Tartu Eedeni Maksimarket (esmakordselt)

Tartu Lõunakeskuse Rimi

Tartu Rebase Rimi
Türi Konsum

Tõrva Kevade kauplus / Meie Toidukaubad (esmakordselt)

Valga Rimi

Viljandi Centrumi Selver

Viljandi Uku keskuse Rimi

Viljandi Maksimarket

Võru Rimi

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et aidata leevendada vaesusprobleemi ja võidelda toidu raiskamise vastu.