Viljandimaal saab alguse koostööhariduse õppeplaan

Sellest sügisest on Viljandimaal võimalik alustada koostööhariduse õppeplaani alusel õppimist 1.-5. klassi lastel. Mõte on kasvada tegutseva põhikooli juurde õppesuunaks, kus on klassis 14 last, keda klassiõpetaja saadab 9-nda klassini. Koolitunnid toimuvad nii Viljandi kesklinnas asuvates vanemate valitud ruumides kui ka linnalähedases maakoolis.

Kohtumisele kolmapäeval 20. augustil kell 16 Viljandis Vabaduse plats 6 on oodatud kõik huvilised ja eriti 1.-5. klassi õpilaste ja nooremate vanemad. Plaanis:

  • tutvustame koostööharidust ja sügisese koolitee plaane,
  • anname väikese ülevaate toimunust ja tulevikumõtetest,
  • tutvume ruumidega ja kohtume õpetajatega.

Koostööhariduses segunevad teadmised lapse arengust, pärimuskultuurist ja loodusest, et liita omavahel tervikuks akadeemiline õppimine ja huviharidus ning linna- ja maaelu võimalused. Lapse arengu keskselt on omavahel seotud tervikuks nii aastaaegade rütm ja isetegemise oskused kui akadeemilised teadmised, kaasates õppeprotsessi erinevate elualade meistreid ja olles võimalikult palju looduses. Õppeplaan on nii õpetajatele kui lapsevanematele inspiratsiooniallikaks, kus aastaaegade rütmist lähtuv laste oskusi-huvisid-arenguvajadusi toetav õppeaasta ülesehitus põhineb elulisi oskusi arendaval nädala- ja päevakaval.

Küsimuste ja huvi korral kirjuta piret.anier@gmail.com või helista tel 510 8946.