Kasepää kutsub romantilisele muusikaseiklusele

Peipsimaa kuulsad sibulad. Foto: peipsimaa.blogspot.com
Peipsimaa kuulsad sibulad. Foto: peipsimaa.blogspot.com
18. ja 19. juuli õhtul saab Tiheda külas Kasepää laululaval teist aastat järjest teoks festival Peipsi Romantika, mille kontsertidel esinevad nii professionaalsed muusikud kui ka Jõgevamaa kultuurikollektiivid.

Peakorraldaja Hannes Soosaar märkis, et juba möödunud aastal toimunud Peipsi Romantika festivali ajal tekkis idee sündmus traditsiooniks muuta. „Tore oli kuulda positiivset tagasisidet nii artistide valiku kui ka kogu korralduse osas,“ märkis ta.

„Jõgevamaa kultuurikollektiivid esinevad Peipsi Romantikal tänavu esmakordselt. Esimesel päeval rõõmustavad oma tantsudega kontserdikülastajaid tantsurühm „Nii ja Naa“ Põltsamaalt, teisel päeval segarühm „Kaaratsim“ Jõgevalt. See on mõlemale osapoolele kasulik. Isetegevuslased saavad esinemiskogemust juurde, festivali külastajad aga nautida heal tasemel tantsunumbreid. Seda ideed tahame ka järgmistel aastatel rakendada. Kutseliste esinejate valikus on alati tähtsal kohal, kuidas need artistid ja nende repertuaar sobivad Peipsi äärde. Ühtlasi on tähtis, et romantilist õhkkonda saaksid nautida erinevas vanuses inimesed,” rääkis Soosaar.

Sel aastal esinevad festivalil ansambel Traffic, muusikud Ivo Linna ja Antti Kammiste, Hanna-Liina Võsa ning ansambel Vallatud Vestid kooseisus Tanel Padar, Ott Lepland ja Jalmar Vabarna.

Soosaare sõnul käis Ott Lepland ka möödunud aastal oma bändiga Kasepääl. „Vallatud Vestid võtavad käsile inimkonda alati intrigeerinud teemad: mehed, naised, elu ja olu. Ning lisades sinna ka veel meretemaatikat. On kindel, et tegemist on jälle kontserdiga, mida jäävad meenutama kordumatud esitused ning neile järgnevad kestvad ovatsioonid,” märkis Soosaar.

Peakorraldaja ütles, et Kasepää laululava plats on piisavalt suur Peipsi Romantika publiku mahutamiseks. Küll aga peavad kiirustama need, kes soovivad vaadata-kuulata kontserte pinkidel istudes. Pinkide arv on piiratud. “Soovitan külastajatel võtta kaasa ka bleedid või tekid, et murul istudes kontserte nautida ning soojad riided, et õhtul külm ei hakkkaks,” lausus ta.

Külastajatel on võimalik proovida ehtsat samovari teed, mille valmistab Samovarimuuseumi perenaine Veronika Kookmaa. Kasepääl on avatud püsinäitus “Peipsi järve elu tuba” ja Samovaride muuseum. Kui ilm on ilus, siis on võimalik ka ujuma minna ja veemõnusid nautida.

“Kasepää on suurepärase laululava ja õhkkonnaga ning imeilus koht festivali Peipsi Romantika korraldamiseks. See tunne kinnistus möödunud aastal, kui Marko Matvere ja Liisi Koikson esitasid Peipsi ääres viimase lauluna “Tuulevaiksel ööl”,” lisas Soosaar.

Jaan Lukas