Hirmus-naljakas lugu Suure Munamäe vabaõhulaval!

Juuli keskel võib Suurel Munamäel kohata müstilist ja müütilist Dr Kreutzwaldi. Kahel torni juubelinädala päeval etendub suve ilmselt kõige õudsam komöödia, mis põhineb Eesti pärimuslugudel ja meie muinasjutuisa F.R. Kreutzwaldi loomingul. See on hirmus ja naljakas Piip ja Tuut Teatri uuslavastus DOKTOR KREUTZWALDIST JA MUSTAST KUNSTIST.

Esietendus: 16.07.2014 kell 19.00,
etendused 17.07.2014 kell 15.00 ja kell 19.00.
Ainult väga uudishimulikud ja julged võivad tulla, kogu perega!
Piletid Piletilevist ja kohapealt!

Meeskond:
Toomas Tross ja Haide Männamäe – autorid, lavastajad, näitlejad (Piip ja Tuut)
Meelis Kubo ja Karl Eelmaa – mustkunstnikud, näitlejad (dr Kubo ja Charlekas)
Siim Aimla, Ahto Abner, Mihkel Mälgand – arranžeerija (S.A.), muusika autorid ja esitajad
Kristel Maamägi – kunstnik
Marek Demjanov – teatrijuht, tehniline ja korralduslik tugi
Sündmuse koduleht!

Pealtnäha kerge ja fantaasiaküllane kriminull, kuid sügavalt meie esivanemate vaimupärandil põhinev lavastus jutustab loo kahest matkajast, kes leiavad metsast juhuslikult ühe ajahambast puretud sammaldunud teeviida, mis käitub omasoodu ja juhatab matkajad puudevarjus peituva majakeseni, kus leiavad aset kõige mustemad teod, mis kangastuvad ainult meie õudsaimates unenägudes, kuid mis hiljem osutuvad ei millekski muuks kui pürgimuseks puhta kunsti poole.

Piip ja Tuut Teatri uus lavastus ühendab kolm kunstiliiki: visuaalse klounaadi, mustkunsti ja jazzmuusika hirmsaks ja naljakaks looks ühteaegu. Klounipaari Piip ja Tuut ülesastumine matkasellidena loob lavastusele koomilise fooni ja lubab etendust nautida kogu perel. Mustkunstnike Meelis Kubo ja Charleka silmamoondustrikid jätavad publikule võimaluse nähtud vaatepiltidesse suhtuda kui nõiduslikesse ja mitte uskuda seda, mida nad näevad, kuigi see sünnib just nende silme all. Siim Aimla ansambli muusikaline kujundus varieerub heliefektidest jazzivõtmes pärimusmuusikani.

Piip ja Tuut on varem Meelis Kubo ja Charlekaga koos lavale sattunud vaid paaril korral ja peamiselt meelelahutuslikes programmides. Samas on nende igaaastased ülesastumised Piip ja Tuut Teatri- ja Mängumaja laval täiskasvanute lavastusega „Mustkunst öös“ olnud oma žanri tipplavastused ja mitte ainult Eesti kultuuriruumis. Siim Aimla trioga on Piibul-Tuudul üks õnnestunud teatriprojekt juba selja taga – Piip ja Tuut 100-aastses Estonias ning siiras soov koostööd jätkata.

Eesti rahva ennemuistsed lood on Haidet ja Toomast alati köitnud ning Piip ja Tuut tegelased on aidanud neid lugusid väikeste ja suurte vaatajateni tuua (lavastused Kadunud linn, Piip ja Tuut Metsas, Preili Landskrone ja härra Pilstickeri armastuslugu ning heliplaat, kus Piip ja Tuut esitavad Eesti loomamuinasjutte).