Kodu- ja aiakonkurss Kodu Kauniks 2014 ootab osalejaid

Aasta kodu 2013, perekond Albert
Aasta kodu 2013, perekond Albert

Juba 14. aastat korraldab Eesti suurim kuukiri Kodu & Aed silmapaistvate kodude ja väärikate aedade konkurssi Kodu Kauniks. Sel aastal ootab osalejaid varasemast veelgi enam preemiaid ning kopsakam auhinnafond, kingituse saavad ka kõik osalejad! Toimetus ootab aiakategooria kandidaate 28. juuliks, kodukategoorias 1. septembriks.

Võistlusel Kodu Kauniks tunnustatakse Eesti kauneid ja nutikaid kodu- ja aiakujundusi; ajakirja kaudu jõuavad paljude lugejate ning huvilisteni nii põnevad kodukujundamise ideed kui ka innustavad kogemused. Konkursile osalema on oodatud kõik huvilised olememata vanusest, elukohast, perekonna, kodu või aia suurusest. Eraldi tuuakse esile ka vahvaid ideid ja lahendusi oma kodu mõnusaks muutmisel.

Võistlusele esitatud kandidaatide hulgast valitakse fotode põhjal välja finalistid, keda külastab žürii. Külaskäigu ja selle ajal tehtud profifotode põhjal selguvad sügiseks parimad – kes pälvivad tänavu Eesti aasta kodu ja aasta aia preemia. Peale selle antakse välja arvukalt hinnalisi eripreemiaid, näiteks noore pere kodule, noorele aiale, loodussõbralikule kodule, parimale värvilahendusele, parimale maastikukujundusele jm. Tiitliga aasta kodu kaasneva 2500 € peapreemia annab juba 14. korda välja Swedbank. Aasta aia tiitlit premeerib Bauhof samuti 2500 euroga.

Sel aastal valitakse esmakordselt eelhääletusega publiku lemmikkodu, mida premeerib 1500 euroga If Kindlustus, lisandus ka köögipreemia, mille paneb välja Fiskars. Võistluse tänavune auhinnafond on 20 000 eurot, sponsorite hulka kuuluvad lisaks Bauhofile ja Swedbankile ka Hansaplant, Hemtex, Gustavsberg, Vivacolor, Husqvarna, Schetelig, If Kindlustus, Iittala, Fiskars ning Safran.

Ajakirja Kodu & Aed peatoimetaja Piret Veigel ütleb: “Võistluse Kodu Kauniks eesmärgiks on tunnustada inimesi, kes läbi kodule või aiale pühendatud energia aitavad arendada kogu Eesti kodu- ja aiakultuuri. Oma kogemuste ning saavutuste jagamine on seejuures ülioluline, sest üksteist aidates ja teiste kogemustest õppides võidame kõik. Igaüks peaks olema õnnelik ning uhke oma saavutuste üle! Õnnetunne kauni ja mugava kodu üle kajastub ju inimese teotahte ja suhtumise kaudu ka väljaspool koduseinu või aiaväravat.”
Eelmisel aastal läks aasta kodu tiitel Tartumaale ning aasta aia tiitel Märjamaale.

Kuidas kandideerida võistlusele Kodu Kauniks 2014?

· Võistlusel osalemiseks saada vähemalt viis fotot oma kodust või aiast, grilli- või puhkealast, väliköögist, mängunurgast või heast ideest e-posti aadressile kodukauniks@meediagrupp.ee, (edastada võid ka piltide allalaadimislingi) või paberkandjal ajakirja Kodu & Aed aadressile Sakala 18, Tallinn 10141, lisades märksõnaks “Kodu Kauniks”.
· Lisa fotodele tutvustav kaaskiri, kus tutvustad oma peret, kodu ja/või aeda. Ära unusta aadressi, meiliaadressi ning telefoninumbrit!
· Aiavaldkonnas on kandideerimise tähtaeg 28. juuli, koduvaldkonnas 1. september.
· Lisaküsimuste korral helista toimetuse telefonil 6676080 või saada kiri kodukauniks@meediagrupp.ee . Kodu Kauniks konkursi käiguga saad kursis olla Facebookis, ning võistluse reglemendiga tutvuda Kodu & Aed veebilehel.