Tallinna noortekeskused pakuvad noortele arendavat ja lõõgastavat koolivaheaja programmi

 14.–23. märtsini kestval koolivaheajal pakuvad Tallinna noortekeskused mitmekülgseid tegevusi igas eas noortele. Toimuvad linnalaagrid, ekskursioonid, harivad kohtumised ja huvitavad õpitoad. Koolivaheaja tippsündmusteks on IT-öö Kopli noortekeskuses ja rahvusvaheline trikirulluisutajate võistlus Pääsküla noortekeskuses.

Igal päeval pakuvad noortekeskused võimalust osaleda erinevates meisterdamis- ja kunstiprogrammides ning spordivõistlustel. Koolivaheaja nädalat rikastavad erinevate asutuste külastused ja kohtumised huvitavate inimestega ning lõbusad linnalaagrid Haabersti noortekeskuses ja Mustamäe Avatud Noortekeskuses.

Kopli noortekeskuses algab koolivaheag IT-ööga 14. märtsi õhtul. Kogu vaheaja nädalal saavad arvutimängu huvilised osaleda ´Dota 2` võistlusel, kus noored saavad omavahel suheldes keelepraktika eesti ja vene keeles. Samuti saab kuulata subkultuuri loengut reggaest ja rastafarist, osaleda noorte korraldatud võistlustel ning harjutada maalimist ja tarbekunsti tegemist.

Männiku noortekeskuse traditsiooniliselt kõrgetasemelise kunstiprogrammi seekordne teema on “Kevadlilled”. Õpitakse meisterdama prossi, käevõru ja sõrmuseid. Harjutatakse tantsulist liikumist ning patside punumist. Programmi kulminatsiooniks saab õpitud kogemustest ja harjutamistest sündiv noorte moeshow. Männiku noortekeskusega minnakse külla Estonia teatrisse ning kutsutakse külla vabatahtlik Ned Iirimaalt, kes õpetab noori žongleerima.

Pääsküla noortekeskuse kevadise koolivaheaja teema keskendub seekord noorelt-noorele õpetamise ja õppimise meetodile. Külla on oodatud noored oma ala tegijad, kes tulevad oma teadmisi ja oskusi teistele noortele edasi andma. 22.märtsil on kõik ekstreemspordi sõbrad oodatud äsja uuenduskuuri läbinud Pääsküla noortekeskuse ekstreemhalli trikirulluisutajate võistlusele.

Kristiine noortekeskuses saab lisaks traditsioonilistele terviseloengutele õppida meisterdamist, osaleda teatevõistlusel ja suurel aaretejahil ning vaheaeg lõpetatakse maitsvaid suupisteid kokkama õppides.

Tallinna Noorsootöö Keskus on Tallinna Spordi- ja Noorsooameti allasutus, mis koordineerib ülelinnalist noorsootööd läbi kuue noortekeskuse (Kesklinn, Kopli, Kristiine, Pääsküla, Järve, Männiku noortekeskused), Tallinna noorte karjäärikeskuse ja Tallinna noorte infokeskuse. Lisaks tegeleb TAN mobiilse ning rahvusvahelise noorsootööga.

Koolivaheaja kogu programm ning lisainfo on leitav Tallinna Noorsootöö Keskuse kodulehelt.