Tänavuse Noore Looduskaitsja auhinna pälvis Aveliina Helm

Aveliina Helm. Foto: erakogu
Aveliina Helm. Foto: erakogu

SA Eestimaa Looduse Fond (ELF) kuulutas välja 2013. aasta Noore Looduskaitsja auhinna saaja, kelleks osutus Aveliina Helm Tartu Ülikoolist. Tänavuse Noore Looduskaitsja auhinna pälvinud Aveliina Helm paistis silma järjepideva tegevuse ja selgitustööga Eesti loopealsete ja teiste pärandkoosluste osas.

Aveliina Helm on panustanud edukalt nii läbi rahvusvahelise teadustöö kui ka praktiliste nõuannetega looduskaitse osas. Tema sulest on lisaks teadusartiklitele ilmunud mitmeid populaarteaduslikke artikleid, samuti on Helm pidanud mitmeid avalikke ettekandeid ja loenguid. Helm on loopealsete taastamist planeeriva ekspertkomisjoni liige ning koostanud loopealsete hoolduskavasid ja -juhendeid.

Auhinnale, millega kaasneb 700-eurone stipendium, esitati 8 kandidaati. Otsuse tegi ELFi poolt kokku kutsutud žürii, kuhu kuulusid Aleksei ja Kaja Lotman, Tiit Randla, Lauri Lutsar ja Renno Nellis. Auhind anti üle 7. detsembril Tartus toimunud ELFi vabatahtlike tänuüritusel. Tänuüritusel tunnustati ühtlasi ELFi vabatahtlikke.

ELF annab Noore Looduskaitsja auhinda välja alates 2005. aastast. Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Asko Lõhmus, Peep Mardiste, Marek Sammul, Tarvo Valker, Murel Merivee, Ulvar Käärt, Indrek Tammekänd ja Renno Nellis. Auhinda toetab Estonian Nature Tours.

Info konkursi kohta: www.elfond.ee

 ELF kaasab oma tegemistes vabatahtlikke mitmel rindel: eriilmelistel looduskaitselistel talgutel, Teeme Ära talgupäeval, konnatalgutel, samuti on hulk vabatahtlikke valmis reageerima naftareostuse puhul. ELFi tänavustel looduskaitsetalgutel osale ühtekokku 931 talgulist ning konnade kevadrändel aitas kahepaikseid üle tee 186 talgulist. ELFi eestveetaval Teeme Ära talgupäeval lõi kaasa 40 098 inimest.