Tartu Kunstimuuseumis avatakse Urmas Tartese fotonäitus

Foto: Vikipedia

Kolmapäeval, 2. oktoobril kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimuuseumi Kunstikabinetis Urmas Tartese fotonäitus „Loodus lähivaates“.

Väljapanek on mõeldud saatma kuni 2014. aasta jaanuarini avatud suurnäitust „Metsa ja mere vahel. Eesti loodusmaal“.

Urmas Tartes (sünd. 1963), bioloog ja loodusfotograaf, on töötanud Zooloogia ja Botaanika Instituudi direktorina ja Eesti Maaülikooli professorina, aastast 2010 aga tegutsenud vabakutselise loodusmehena. Tartes on tuntud eelkõige mikrofotograafina, sagemini kuuluvad tema modellide hulka putukad ja mutukad, kes on ka käesoleva näituse peategelased. Tartes on öelnud: “Enamik meie looduse elurikkusest ja huvitavatest vormidest on tillukesed olendid, kelle suurust mõõdame sentimeetritega ja millimeetritega. Samuti on nautimist väärt suuremate organismide peenemad detailid. Tilluke maailm on valmis pakkuma avastamisrõõmu ka seal, kus maastikufotograafid oma kaamerad kotti pakivad.”

2009. aastal pälvis Tartese ülesvõte lumekirbust rahvusvahelisel loodusfotode võistlusel Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009 esimese koha kategoorias “loomad oma elukeskkonnas”.
Fotonäitus „Loodus lähivaates“ jääb Tartu Kunstimuuseumi Kunstikabinetis avatuks kuni 3. novembrini.

31. oktoobril esineb Urmas Tartes kohtumisõhtu formaadis loodusmaali näituse saateks ellu kutsutud ürituste sarjas „Looduse looming“ teemal „Loodus ja kunst“, sõnas ja pildis.