Konkurss “Aasta Puitehitis 2013” on avatud

Kukemõisa maamaja

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit ning Puuinfo kuulutavad välja tänavuse Aasta Puitehitise konkursi, et premeerida silmapaistvate ehitiste autoreid. Tööde esitamise tähtaeg on 4. oktoober 2013.

Tänavu 11. korda toimuvale konkursile on oodatud ehitised (hooned, rajatised) või ehitiste grupid, mis on valmis või valmivad hiljemalt 30.09. 2013. Konkursile ei lubata varasematel puitarhitektuuri konkurssidel osalenud ehitisi. Esitatud ehitise juures peab puit olema domineerivaks materjaliks. Aasta puitehitise määramisel võetakse aluseks hoone või objekti arhitektuuriline lahendus, sotsiaalne kontekst, puitmaterjali kasutus ja ehitustehniline kvaliteet.

Töid võivad esitada nii era- kui juriidilised isikud. Võistlustingimused ja lisainfo leiate Puuinfo kodulehelt www.puuinfo.ee. Täidetud ankeedi (ankeedi leiab siit) saab saata elektrooniliselt, tavapostiga või tuua aadressil: Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (Viljandi mnt 18a, Tallinn 11216) või Eesti Arhitektide Liidu kontorisse (Lai 31, Tallinn 10133). Ankeedid võib saata ka faksiga numbrile 656 76 44. Ehitise konkursile esitamise tähtaeg on 4.10.2013.

Konkursi tulemused kuulutatakse välja 14. novembril KUMUs toimuval arhitektuurikonverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”. Esitatud töid tutvustatakse KUMUs toimuval auhinnatseremoonial ja Puuinfo kodulehel. Lisainfot konverentsi kohta leiab siit.

Mullu tunnistati Aasta Puitehitis 2012 tiitli vääriliseks arhitekt Emil Urbeli projekteeritud Villa Nurklik Järva-Jaanis. Lihtsa ja selge vormiga uuenduslikus ehitises on puit oskuslikult põimitud vana talu alusmüüriga. Lahendus, milles must puidust sindlitega kaetud kuubik näib justkui vana alusmüüri kohal hõljuvat, väärtustab nii varemeid kui modernset uusehitust. Puitu (ja vineeri) on oskuslikult kasutatud nii interjööris kui ka eksterjööris. Fotosid varasematel aastatel konkursil premeeritud ehitistest saab vaadata siit.