Postiteel pillerkaaritavad erinevad maitsed

flaier esi2Juba täna  avavad kaksteist Postitee ettevõtet alates keskpäevast taas oma uksed peredele ning muidu lustlikele reisiseltskondadele.

Eesti kõige kaunimaks teeks hinnatud vanal Tartu-Võru maanteel ehk ajaloolisel Postiteel on alati huvitav seigelda, kuid sel päeval pakuvad kohalikud ettevõtjad ja talud erilisi elamusi just selleks päevaks avatud peopaikades. Külastaja tunneb need ära tee äärde paigutatud ja valge linaga kaetud laudade järgi.

“Et armastus käib ikka kõhu kaudu, pakutakse ka pea kõigis “postijaamades” suupisteid pererahvale meelepärases võtmes,” muigas MTÜ Postitee juhatuse liige Reeli Kork. Lühikese ajaga Põlvamaa üheks parema renomeega külakohvikuks tõusnud Pizza Olive pakub särtsakaid pitsasid ning Kopli taluköök külluslikku kreeka kööki. Tammetalu pagar toob välja oma parimad küpsised, soolasemaid suutäisi saab maitsta Varbuse muusikamõisa ja Metsarestorani (lusti)tuuril. Põlva talupoe tütarlapsed seavad oma saiaahjud üles otse talurahvamuuseumi põlluveerde ning Ihamaru meemajas pakutakse mett meelele ja keelele.

Terve päev tee peal käiva peo juurde kuuluvad ka labürindiretked ja romantikahetked, võimalus uidata matkaradadel ning lustlikud mängud Metsa-Lukatsi talus. Huvitavat ja õpetlikku saab kõrva taha panna Kass Korsaari lennukoolis Ridalis ning tutvudes teed mööda toodud uuendustega maanteemuuseumis. 

Postiteele tulija võiks varuda aega, sest eeldatavasti on sel päeval teel tavapärasest rohkem sagimist,” ütles Reeli Kork. Tema sõnul näitas eelmise aasta kogemus, et külastajad suudavad endid rahulikult trassil ära “korraldada” ja vajadust päeva “üle organiseerida” ei ole. Infot naabrite tegemiste kohta osatakse jagada ka kõigis päeva korraldamises kaasa löövates “postijaamades”. Mullu tõi pillerkaar Postiteele hinnaguliselt ligi 1500 külalist.

Pillerkaare päevaks said uuendatud ka 2009. aastal trassile paigaldatud välikaardid. “On tähelepanuväärne, et nelja aasta jooksul pole ükski tookord Postiteele kaardile kantud ettevõtetest tegevust lõpetanud, lisandunud on aga viis uut teenusepakkujat,” rõhutas Reeli Kork.

Postitee on Autolehe ajakirjanike poolt hinnatud Eesti kõige kaunimaks asfaltteeks. Vähemalt 400-aasta vanune teejoon ning teeruumis paiknev erinevatest ajastusest säilinud rikkalik ajaloo- ja kultuuripärand teevad sellest ainulaadse maantee kogu Eestis.

Täna kell 12-19 toimuva Postitee pillerkaare korraldamisel löövad tänavu kaasa Mesikamäe puhkemaja, Põlva Talurahvamuuseum, Pizza Olive, Viia-Jaani labürinditalu, Ihamaru meemaja, Tammetalu Pagar, Kopli taluköök, Metsa-Lukatsi talu, Uibu talu, Varbuse muusikamõis, Eesti Maanteemuuseum ja Ridali lennuklubi. Projekti toetab Põlvamaa Partnerluskogu Leader-programmist.