Rakvere teatri köögituur Tallinnas, Käsmus ja Võsul

Rahvusvaheline suvelavastus “köök/keittiö” lõpetas proovid Rakvere teatri koduses saalis ja kolis Võsu rannaklubisse, et valmistuda 21. juunil toimuvaks esietenduseks.

Suvehooaja täisväärtusliku alguse puhul peeti Rakvere teatri suveköögis koostöös Ööjooksuga maha ka vägev pidu, mida külastas rohkem kui 1000 inimest.

Lisaks köögitrupi kolimisele etenduspaika saatsime reisima ka peol ristsed saanud lavastust tutvustava suveköögi. Väliköögi võimalusi saab kasutada Tallinnas Telliskivi loomelinnakus, kuhu köök jääb üles 18. juunini ja Käsmus, kus saab kööki põigata 11-13 juuni. Külastajatele on kasutamiseks pliidid ning külmik, nõud tuleb üldjuhul endal kaasa võtta. Rakvere teatri loomingulise köögi liikmeid näeb rändköögis toimetamas ja süüa pakkumas laupäeval 15. juunil Telliskivi kirbuturul ja 11. juuni Käsmu Kaunitel Kontserditel. Muul ajal on köök vabakasutuses. 

Lavastus “köök/keittiö” on osa rahvusvahelisest projektist, mille raames Rakvere teater Eestist ning Tampere teater Telakka ja Lahti teater Vanha Juko toovad välja kolm erinevat lavastust, milles osalevad näitlejad kõigist teatritest. Teatris Vanha Juko toob Lauri Maijala lavale materjali pealkirjaga “Kullervo”, Telakka lavastuse nimeks on “Petroskoi” ja Eestis sünnib Andres Noormetsa lavastus nimega “köök/keittiö”. Lavastus kirjeldab ühisruumi kahe rahva – eestlaste ja soomlaste – vahel, kus kõrvuti elades vältimatult kokku puututakse ja suheldakse – pidutsetakse, vaieldakse, kakeldakse süüakse jne. Köök on koht, kus asetseb kõrvutielamise epitsenter ja lavastus uuribki selles ruumis naabriteks olemist.