Aita valida Aasta Küla 2013

Külalliikumine Kodukant kuulutab juba viiendat korda välja Kodukandi aasta küla. Maakonnaühendused selgitasid oma parimad külad aprilliks, täna alustab Eestimaal ringsõitu viieliikmeline hindajate grupp. Kogu Eesti rahvas saab aga valida oma lemmikküla Terevisiooni kodulehel http://etv.err.ee/index.php?0562990#.UZ2VCpb-p1o.

Küladega saab tutvuda Kodukandi kodulehel http://www.kodukant.ee/index.php?id=104015 ja terevisiooni Facebooki lehel https://www.facebook.com/Terevisioon#!/media/set/?set=a.524304087630097.1073741826.206736052720237&type=1. Agaramad huvilised jõuavad enne hääletamist kõik külad läbi sõita, sest publiku lemmiku hääled loetakse kokku 17.juunil.

Rimmu küla Viljandimaalt on esimene, kes hindajate seltskonna vastu võtab ja kahe tunni jooksul oma küla inimesi, tegemisi ja vaatamisväärsusi tutvustab. Hindajateks on Riigikogu esimees Ene Ergma, Põllumajandusministeeriumi esindaja Sille Rähn, Eesti Maaomavalitsuste liidu esindaja Taimi Saarma, Maalehe ajakirjanik Bianca Mikovits ja Liikumine Kodukant esindaja Anneli Kana.

Liikumine Kodukant külakultuuri valdkonna juht, Aasta Küla konkursi korraldaja Külli Vollmer on rõõmus, et külad ja nende tegemised on taas pildile tulnud. „Eestis on 4438 küla ja külades ääretult palju vahvaid inimesi ning ühiseid ettevõtmisi. Ärksates külades, mida kahtlemata kõik 15 Aasta küla kandidaati on, püütakse oma asju ise korraldada ja tegutsetakse üheskoos. See on imeline, mida on korda saadetud,“ sõnas Vollmer.

Homme külastatakse Põlvamaal Lutsu küla, Võrumaal Krabi küla ja Valgamaal Hargla külade piirkonda, laupäeval ollakse külas Tartumaal Mellistes ja Jõgevamaal Lustivere piirkonnas. Hindajate ajagraafiku leiad samuti Kodukandi kodulehelt.

Aasta küla kuulutatakse välja Eesti Külade X Maapäeval, 9. augustil Saaremaal.

Eesti Külaliikumine Kodukant asutati 1997.a. mittetulundusühingute liiduna. Täna on liikmeid 21 (neist 15 maakonnaühendust) ja nende kaudu ühendatakse ligi 5000 aktiivset maainimest üle Eesti. Kodukant koolitab külavanemaid, kohalikke eestvedajaid ja ettevõtlikke inimesi ning viib ellu erinevaid külaliikumise ja kohaliku arenguga seotud projekte.

Lisainfo:
Külli Vollmer
külakultuuri valdkonna juht
Eesti Külaliikumise Kodukant
tel 511 4027
e-post kylli@kodukant.ee
www.kodukant.ee