Laupäeval toimub Tartus Baltikumi suurim
laste jooksuüritus

Fotomeenutus 30. Tartu laste jooksumaratonist. Foto: Tarmo Haud
Fotomeenutus 30. Tartu laste jooksumaratonist. Foto: Tarmo Haud

Sellel laupäeval, 11. mail toimuvad Tartu Tähtvere spordipargis SEB 31. Tartu jooksumaratoni lasteüritused, kuhu on oodata ligi 3000 last. Nii suure osalejate arvuga on tegemist Baltikumi suurima lastele mõeldud jooksuüritusega.

Et lapsi osaleb üritusel väga palju, siis on stardid jagatud erinevate vanusegruppide ja distantside kaupa. Distantse on kokku kolm (400 meetrit kuni 4-aastastele, 850 meetrit kuni 8-aastastele, 2 km kuni 12-aastastele ning vanematele). Kõik lasteüritustel osalejad saavad osalejamedali, diplomi ning lisaks loositakse välja palju auhindu. Osavõtt on igale lapsele tasuta ning tegemist ei ole võistlusega – paremusjärjestust ei selgitada, iga laps saab rinnamärgi numbriga 1.

Kuna lapsi on palju, siis on soovituslik üritusele eelregistreerida interneti teel: http://tartumaraton.ee/31-tartu-jooksumaratoni-lastejooksud-registreerimine

Üritusel on kohal ka Eesti Koolispordi Liit, kes korraldab SEB 31. Tartu jooksumaratoni lasteürituse raames oma tervisepäeva “Looduse kilomeetrid”.

Koostöös ravimifirma Teva ja SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga korraldatakse ka Heateo jooks, mis asendab eelmistel aastatel toimunud avatud raja jooksu (4,3 km). Heateo jooksul kogutakse annetusi Lõuna-Eesti reumahaigete laste ravivõimlemise toetamiseks.

Päev pärast lasteüritusi, 12. mail toimub SEB 31. Tartu jooksumaraton, mis ootab oma radadele ligi 4500 spordisõpra.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap