Seeniorlaulu võidu napsas väliseestlane

Seeniorlaul 2013 Leonhard Kelle (keskel), Raul Targamaa abikaasaga_ foto Ants Liigus
Leonhard Kelle (keskel) ja Raul Targamaa abikaasaga. Foto Ants Liigus.

Pühapäeval toimus Pärnu Tervise kultuurikeskuses võistulaulmine Seeniorlaul 2013.

See on konkurss harrastussolistidele, kel vanust üle 50. Lauljad võistlesid kahes vanusegrupis: 50-65aastased ning 66aastased ja vanemad.

Vanemas grupis anti välja kaks esikohta, mille pälvisid Raul Targamaa Stockholmist ja Leonhard Kelle Tallinnast, II koha vääriliseks tunnistati Rudolf Ernesaks, III koha sai Aleksandra Järve, mõlemad Tallinnast. Lisaks pääsesid vanemast vanusegrupist finaali tallinlased Mati Karm ja Mai Lepp.

Nooremas vanuserühmas pälvis II koha Aivar Juuse Tartust ja III koha Indrek Kalm Tartust. Finaali pääsesid Iivo Miil Kuressaarest ja Jelena Kudrjašova Tartust.

Parimaks saatjaks tunnistati Jelena Potštar, pianistidena märgiti ära Piia Paemurru, Mare Altroff ja Vaike Sarn. Vanim osavõtja oli 84-aastane Aleksandra Järve Tallinnast.

Žürii esimees Toomas Kuter sõnas: “Kui nooremas vanusegrupis jäi esikoht välja andmata, siis vanemas grupis anti seevastu välja kaks esikohta. Žürii oli üksmeelel, et just nii on võimalik parimal viisil tunnustada vanema rühma solistide suurepärast ettevalmistust ja pühendumust. On hästi südamlik, kuidas inimesed oma laulukunstiga rõõmustavad teisi ja sellest ka ise suurt rõõmu tunnevad. Kindlasti väärib tähelepanu, et kaugeim osaleja oli väliseestlane Raul Targamaa Stockholmist, kes ka ühe esikoha napsas.” Seeniorlaulu võistulaulmine toimus tänavu seitsmendat korda. “Eesmärk on vähemalt kümnenda korrani välja vedada,” lisas Toomas Kuter.

Konkursi läbiviimist toetasid Pärnu linnavalitsus ja Eesti kultuurkapital, Itaalia kohvitootja MoKambo, ajaleht Panorama. Seeniorlaulu korraldas MTÜ Rand. Võistlaulmise tulemused ja Konkursi koduleht:http://www.viaterramariana.ee/seeniorilaul/