Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus tutvustas lasteaedades erinevaid ameteid

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus (IVKHK) korraldas 12.-28. märtsini Jõhvi, Kiviõli, Kohtla-Järve, Oru, Toila, Tudulinna lasteaedades ja lasteasutustes meistriklasse, kus lastepärases vormis tutvustati erinevaid elukutseid.

Kokku viisid 14 õpetajat läbi 31 erinevat meistriklassi. Üksikud külastused jätkuvad ka aprillikuu alguses. Meistriklassid toimusid nii eesti kui vene keeles.

„Meie eesmärgiks on lastele võimalikult varases eas hakata tutvustama erinevaid elukutseid,” ütles Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse direktor Margus Ojaots. „Seda kõike püüame teha võimalikult lastepäraselt,” lisas Ojaots.

Erinevaid elukutseid-ameteid tutvustasid lasteaedades koos IVKHK õpetajatega ka kooli õpilased. Lasteaedades tutvustatud ametite hulgas olid: automaatik, ehitaja, elektrik, IT, juuksur, kokk, laohoidja, pagar, rätsep, tisler, keemik, õmbleja. Külastuste tulemuseks on lasteaedade kasvav huvi külastada Ida-Virumaa Kutsehariduskeskust ning tutvuda kutsekeskuse erialadega kohapeal.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus (IVKHK) on suurim Ida-Virumaa kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1200 õpilast ja töötab 130 inimest. Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses koolitatakse 17 valdkonnas: arvutikasutus, elektroonika ja automaatika, ehitus ja tsiviilrajatised, elektroonika ja energeetika, hulgi- ja jaekaubandus, juhtimine ja haldus, juuksuritöö ja iluteenindus, kaevandamine ja rikastamine, keemia ja protsessitehnoloogia, majandusarvestus ja maksundus, majutamine ja toitlustamine, materjalitöötlus (puit), mehaanika ja metallitöö, mootorliikurid, laevandus- ja lennundustehnika, tekstiil, rõivaste ja jalatsite valmistamine, toiduainete töötlus ja tootmine, transporditeenused – kokku 28 erialal.