Uma Laul III Kolmas korje võrukeelsesse laulukärge

Oled oodatud osalema uute võrukeelsete laulude võigõlusõlõ Uma Laul III!

Teemade ring on vaba. Ootame uusi omakeelseid ja omaloomingulisi laule, mis on südamest loodud, kuulajale arusaadavad, kutsuvad kuulama ja kaasa laulma. Laulud võivad olla nii tänapäevased kui pärimuslikud, vorm lüürikast flamenkoni, hip-hopist regivärsini. Lauludes võib olla ühendatud vana ja uus (näiteks regilaul, mis räägib tänapäevast).

Kutsume Sind leidma endas tunnet, mis kõnetab südant ja hinge, leidma selle tunde juurde endast üles helin ja sõnad ja põimima see läbi võru keele uueks ja umaks lauluks. Selliseks, mida on hea teistelgi lõkke ääres üles võtta või miks mitte laulda järgmisel Umal Pidol. Muusikaalane profitase ega kooriseadete asjatundmine ei ole nõutavad. Kõige peamine, et laulu loojal enesel asjast rõõmu on ja ta seda häätahtlikkusega ka teistele jagada tahab. Julgustame oma laule ise ette kandma – kui see sünnib mõne toreda pilli saatel, seda parem!

Laulude laekumise tähtaeg 10. mai

Osalemise kinnituseks saada oma laulu helisalvestus ja tekst ning võimalusel ka noot (viis ja sõnad) e-kirjaga või tavapostiga korraldajatele (helisalvestus ei pea olema digiajastu tippsaavutus, vaid lihtsalt arusaadava kvaliteediga helifail).

Laulu pikkus jäägu maksimaalselt kolme minuti sisse.

Ühe osavõtja kohta kõige rohkem kaks laulu.

Vastsete lugude ettekandmine ja tähistamine 16. mail, kell 16:00 Sänna Kultuurimõisas

NB! Tegu pole ansambli- ega sooloesitusvõistlusega, nii et esikohal on ikkagi laul ise.

Teie loomingut kuulab üle kämblatäis oma ala tundjaid muusika, pärimuse ja võru keele alalt. Oma lemmiku valib ka kohaletulnud rahvas! Lemmiklaulude loojatele ka mett moka peale – auhinnafond kujuneb Võro instituudi, MTÜ Võro Selts VKKF, Eesti Kirjandusmuuseumi ja Eesti Rahvaluule Arhiivi toetusel. Kõik osavõtjad saavad pääsme 1. juunil toimuvale Uma Pido peakontserdile Võru Kubija lauluväljakul. Valik lauludest kantakse ette III Uma Pido päevaprogrammis 1. juunil Võrus keriguplatsi laadalaval.

Saada oma looming hiljemalt 10. maiks kas taistouuslail@gmail.com
või too kohale ehk saada postiga: Võro Instituut, Tartu tn 48, 65609 Võru .

Olgu sellegi Uma Laulu korje rammus ja väekas!

Korraldus ja muusikaalane nõu: Taisto Uuslail, taistouuslail@gmail.com , tel. 52 87 044
Nõu ja abi rahvalauluküsimustes ja võru keele alal: Urmas Kalla, urmas.kalla@mail.ee , tel. 53 603 012
Vaata ka: www.umapido.ee