Tallinnas esitleb Mari Tammar oma esikraamatut

11. märtsil esitleb TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia pärimusmuusika üliõpilane Mari Tammar Kapsad raamatupoes oma hiljuti ilmunud esikraamatut „Sõna Raamat. Vaimuilmast nüüd ja muiste.“

Kirjastuses Tänapäev ilmunud raamat räägib sõna jõust ja meie esivanemate usust sellesse. Tähelepanu juhitakse asjaolule, et see jõud ei ole tänapäeval kuhugi kadunud, vaid eksisteerib meie kõigi jaoks käeulatuse kaugusel. Raamatusse on kogutud valik regilaulutekste ning rahvaste loitse ja palveid, mis aitavad avardada sisemist silma ja ühendavad meid universumi harmoonilise tervikuga. Tegemist on uudse lähenemisega meie esivanemate suulisele pärandile. 
“On olemas selline maailm, kus kohtuvad väga vana ja väga uus. Seal küpsetatakse leiba, mille sisse segatakse väekad sõnad, tervitatakse päikest ja räägitakse puudega. Seal kohatakse oma hingesugulasi ja loetakse sängi serval, lehma lüpstes või pühal allikal palveid. Seal heliseb Maaema ja kumiseb Taevaisa, lööb trummi šamaan ja õitseb tarkusepuu. See on aegruumide piirimaa, mida püüdsin raamatusse tabada,” räägib Mari.

Kõik see on esitletud läbi isiklike kogemuste, noorusliku avatuse ja lihtsusega.

Esitlustel loeb tekste TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia näitlejatudeng Silver Kaljula ning musitseerib pärimusmuusik Jalmar Vabarna.

Pakutakse teed ja leiba. Lauldakse regilaule. Lisainfo Facebookis.