Lennusadamas esietendub «20 000 ljööd vee all»

20000 ljööd vee all

Täna esietendub meremuuseumi Lennusadamas «20 000 ljööd vee all». See on erakordne lugu saladuslikust kapten Nemost ning tema enneolematust veealusest ümbermaailmareisist. Samuti on see lugu kolmest mehest, kes satuvad saatuse tahtel vangideks kapten Nemole kuuluva allveelaeva Nautilus pardale.

«Lennusadama ekspositsioon on juba iseenesest müstiline keskkond ning Jules Verne’i teos oli esimene, mis seda kõike nähes meelde tuli. Juba paari kuu pärast sukeldume koos vaatajatega vee alla,» rõõmustas NUKU teatri juht Meelis Pai. «Loodame, et käesolev lavastus saab heaks traditsiooniks ning tulevikus on Lennusadamas võimalik näha ka teisi NUKU teatri lavastusi, miks mitte Verne’i triloogia ülejäänud osi,» lisas Lennusadama tegevjuht Ott Sarapuu.

Fantaasiaküllase ja põnevusrikka loo vältel saab publik koos näitlejate ja nukkudega vesilennukite angaarides ringi liikuda. Esmakordselt on Eesti teatris kasutusel kõrvaklapid, mis on mõeldud publikule ja võimaldab tekitada erakordseid helimaastikke. Samuti saab selle abil mõningaid etendusi pidada samaaegselt eesti ja vene või soome keeles. Kõik, kes tulevad vahvat etendust jälgima, saavad ka muuseumis ringi liikuda ning põnevate eksponaatidega tutvust teha.

Jules Verne’i kuulsa triloogia esimest osa «20 00 ljööd vee all» seiklusi saab jälgida mitmetel kordadel märtsis ja aprillis. Lavastaja on Vahur Keller ning kunstnik Jaanus Laagriküll. Kaasa löövad NUKU teatri näitlejad ja noortestuudio.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap