Tartu Maratoni peaproov möödus edukalt

Open Track_Ardo S2ks
Foto:Klubi Tartu Maraton

Pühapäeval toimus 1268 suusataja osavõtul Tartu Maratoni peaprooviks kutsutud Tervis Plussi 12. Tartu Maratoni Naistesõit ja 2. Tartu Teatemaraton.

„Maratoni peaprooviks kutsume üritust just seetõttu, et ettevalmistused on samasugused nagu nädala pärast Tartu Maratonil. See annab väga hea võimaluse näha, kus peaks midagi teistmoodi tegema, mida veel paremaks teha,“ sõnas Klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu.

Päev pärast peaproovi kokkuvõtet tehes on klubi Tartu Maraton turundus- ja kommunikatsioonijuht Greete Kempel tuleva nädalavahetuse suhtes optimistlik. ”Peaproov näitas, et üldiselt on kõik hästi. Arvestades ilma ja olukorda on rajaolud väga head ja nädalavahetuseks lubatud viis kuni seitse miinuskraadi tulevad vaid kasuks. Lumepuuduse üle kurtma ei pea. Eilne päev oligi pigem mõtisklemise koht” Ainukese paranduskohana toovad korraldajad välja vajaduse tulevaseks maratoniks tuua välja rohkem laudu ja inimesi teeninduspunktidesse. Põhimaratonil on ju aga ka pea seitse korda rohkem osavõtjaid, kui seda oli nädalavahetusel.

Teatemaratonil osalenud ja Advokaadibüroo CASUS võistkonnaga 21.koha saavutanud Madis Uusorg jäi raja ja üritusega igati rahule. ”Rada oli ilmaolude kohta üllatavalt hea. Öö läbi sadas ja oli sulailm. Sellegi poolest oli rada
arvestades ilmaolusid korralik ja kõva.”
”Kui midagi üldse ette heita, siis korraldust teenindus- ja vahetuspunktides. Vähemalt esimeses vahetusalas oli liiga palju inimesi, kes ei olnud võistlejad, kuid sellegi poolest olid võistlejatele mõeldud alal ja muutsid selle tulemusena kitsa koridori veelgi enam ülerahvastatuks.” Need ettepanekud on aga mõeldud lihtsalt hea võistluse veel paremaks tegemiseks.
”Tulevikku vaadates võiks mõelda rajalt vahetuspunktidesse info liikumise korraldamisele. Oleks hea teada, mis järjestuses võistkonnad on tulemas ja ajaliselt kui kaugel. Praegune teadmatus vaheajapunktides tõi näiteks kaasa ka olukorra, kus ühe liidervõistkonna vahetusmees oli veel parklas, kui tema kaaslane juba kohale jõudis ja teada vahetusalasse ootama jäi.”, pani Uusorg tähele.
Tuleval nädalavahetusel ka põhimaratoni sõitma minev harrastaja jäi muidu üritusega igati rahule ja leidis, et teatesõit oli hea viis end enne suurt sõitmist ”tühjaks sõita”. Eriti koos sõpruskondadega.

Tartu Teatemaratoni võidukalt lõpetanud AIROK Team´i ankrumees Avo Sambla pidas üritusse korraldust suurepäraseks. ”See elamus, mida võib nii öelda Tartu Maratoni “peaproovilt” saada paneb pikisilmi ootama juba 42. Tartu Maratoni õiget päeva. Teenindus oli hea, inimesed väga sõbralikud ja abivalmid ning kõik näis sujuvat hästi.
Minu arvates korralduse poolelt ei saaks küll ühtegi halba sõna öelda ja kui oligi midagi kehvasti, siis olen kindel, et need pisiasjad lahendatakse õigeks päevaks ära! Loodaks, et järgnevatel aastatel on tulemas veel rohkem osalejaid ja kes arvavad et nende jõud pakutavatest distantsidest üle ei käi, siis pealtvaatajaid ei ole kunagi liiga palju.”

Kuigi tegemist on hellitavalt peaprooviks nimetatud üritusega, saadi sel nädalavahetusel osa siiani selle aasta Eesti suuruselt teisest maratonist. Nii Viru, Tamsalu kui Alutaguse maratonidel on osalejaid olnud murdosa vähem. Tartu Maratonil tuleb küll osalejaid rohkem. Praeguseks on registreerituid umbes 8500.

42.Tartu Maraton toimub 17.veebruaril. Otseülekanne algab ETVs kell 10.00.