Estoloppeti kolmanda etapi võitis Timo Juursalu

Alutaguse suusamaratoni võitja. Foto: Tarmo Haud
Alutaguse suusamaratoni võitja. Foto: Tarmo Haud

Täna Alutagusel peetud Estoloppeti suusamaratoni kiireim mees oli Timo Juursalu. Kohalik suusasportlane läbis 40 kilomeetrit klassikalises sõidustiilis ajaga 01:57:41. Teisena ja vaid neli sajandikku hiljem ületas finišijoone Andre Mets. Kolmandale kohale võitles end Eno Vahtra, kaotades võitjale kaheksa sajandikuga.
Naiste arvestuses oli parim Laura Rohtla, kes läbis distantsi ajaga 02:09:10.

Kokku registreerus pikale maratonile esialgsetel andmetel 1000 ja lühikesele 160 suusatajat.

Võit oli virumaalase Timo Juursalu eesmärk.”Teistel poistel oli täna libedam suusk, aga minul oli suurem tahtmine. Ma teadsin täpselt, kuidas lõppu sõita, olen seda siin tuhandeid kordi proovinud,” ütles kodurajal sõitnud Juursalu.

Alutaguse maratoni start. Foto: Tarmo Haud
Alutaguse maratoni start. Foto: Tarmo Haud

Juursalu tunnustas ka kohalike määrdemeeste tööd. “Minu suusad valmistasid ette Janek Vallimäe ja Dmitri Reinmets. Ütleme nii, et algul pidas ja lõpus oli juba väga hea. Tean, et siin mõned mehed läksid uisusuusaga ja nemad hävisid kindlalt. Libisemine oli täna suhteliselt raske ja need uued tõusud, mis rajal sel aastal sees, on ikka päris head. Peab juba maailmatasemel mees olema, et siin lihtsalt paaristõugetega läbi lükata,” lisas sel hooajal juba pea 2500 suusakilomeetrit kogunud sportlane. Mees loodab teha hea sõidu ka 42. Tartu maratonil.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap