Lumelauaklubi Mässer avab Põlvas lumelaua- ja freestyle-suusapargi uhke võistlusega

Foto: Taavi Nagel
Foto: Taavi Nagel

Lumelauaklubi Mässer ja Surfhouse avavad 9. veebruaril kell 12 suurejoonelise võistlusega “Mässeri Hype” Euroopa Liidu kodanikuharidusprogrammist Euroopa Noored rahastatava Põlva esimese lumelaua- ja freestyle-suusapargi aadressil Kesa 12.

Päev algab Keldrikaela nõlval kell 12 võistlejate registreerimise ja rajaga tutvumisega, mille järel toimub jooksvalt soojendus. Järgneb võistlus, mille formaat on slopestyle ehk pargisõit, kus võistlejal tuleb raja läbimiseks sooritada trikk mitmel erineval atraktsioonil ja hüppel. Võistlejaid hinnatakse neljas kategoorias: mehed – lumelaud, naised – lumelaud, juuniorid ja freestyle-suusk. Õhtupoolikul on planeeritud parima hüppel triki võistlus.

Meie põhieesmärgiks on korraldada võistlus lumelaua- ja freestyle-suusahuvilistele, et tõsta esile valdkonda, sõitjaid ning pakkuda silmailu pealtvaatajatele,” selgitab võistluse peakorraldaja Henri Käo (Mässer). Tema hinnangul on klubi ja paljude kohalike ekstreemspordihuviliste rõõmuks hangitud W-Railsi uued huvitavad atraktsioonid, mille peal on võimalus arendada ja näidata oskusi nii nädalavahetusel toimuval võistlusel kui ka järgnevatel talvekuudel. “Saime raha Euroopa Noored Eesti büroost ja oleme valmis soetatud vahendeid ka teistega jagama – tulge ja sõitke. Oleme uhked, et meie varustuse kvaliteet paranes hüppeliselt,” lisas Käo.

Kuna lumelauduritele ja freestyle- suusatajatele meeldib korralikult pidutseda, siis jätkub päev kell 22 võistluse järelpeol Põlva kultuurikeskuse lavaaugus, kus esineb tuntud räppar Genka alias Oleg Kosjugin. “Peale segaseid trikke on vaja ennast vabaks lasta, et ei tekiks tüsistusi. Seekord on ravitsejaks Oleg Kosjugin, kes enda riimidega võistlejatele ja pealtvaatajatele raviseansse pakub,” kommenteeris järelpeo korraldaja Olari Torop (Mässer). Peol mängivad plaate ning kütavad õhu kuumaks Hannes Hämäläinen (Mõisa Karneval), MRN (LuuL), ja Dimmu (Sound ControL)

Võistluse link: http://www.facebook.com/events/338968769549845/,

Lumelauaklubi Mässer on 1997. aastal loodud esimene registreeritud lumelauaklubi Eestis, mille põhitegevus on suunatud ekstreemspordi harrastamisele ja tingimuste loomisele sportlikuks vaba aja veetmiseks.