Võrumaa noored saavad osaleda DJ õpitubades

Algab kauaoodatud DJ õpitubade sari erinevates noortekeskustes üle Võrumaa. Külastajaks/korraldajaks on Sänna Kultuurimõis koos hoolikalt valitud õpitubade juhendajatega.

Kavas on korraldada kokku 11 õpituba  ja 1 noorte asjahuviliste poolt organiseeritud pidu.

Esimesed 5 õpituba juhendab Hektor Vene (H3Q), tehes teemasse mõnusa sissejuhatuse. Järgnevad 5 õpituba on lubanud läbi viia legendaarne DJ Alari Orav (Raadio 2, Jazzitup), kelle õpitubade seeria kujutab järjestikku süvitsi minevat rännakut kaasaegse tantsumuusika ajalukku. Lisaks räägib ta vastavalt osaliste soovile muusikamängimise ja -kogumise ning pidude korraldamise eri aspektidest, näitab ette mõningaid lihtsamaid nippe ja jagab nõuandeid  DJ tehnika valikuks.

Kevadel on plaanis korraldada plakatikujundamise õpituba ning korraldada ka üks tantsumuusika pidu.

Allpool saab lugeda lähemalt juhendajatest ning leida infot, kus toimub teile lähim õpituba.

Hektor Vene (H3Q)

Hektor hakkas muusika mängimisest huvitama 15 aastaselt. 9. klassis alustas ta sõpradega Rõuge rahvamajas pidude korraldamist. Nüüdseks mängib Hektor, DJ nimega H3Q, Lõuna Eesti suuremates klubides. H3Q mängib peamiselt „raadiomuusikat“, kuid talle  pakub huvi ka Dutch House ja dubstep. Muusikat mängib ta CD-lt, arvutilt ja kontrollerit kasutades.

DJ Hektor Vene (H3Q)

DJ õpitubades teeb H3Q sissejuhatuse põhilistesse DJ tehnikatesse ning näitab nippe ja trikke, mida enamik DJ-sid oma töös kasutavad. Samuti räägib ta muusika mängimise põhimõtetest, „saali tunnetamisest“, muusika hankimisest ja pidude korraldamisest.

DJ õpitoad H3Q juhendamisel toimuvad:

01.29. 2013  Antsla Noortekeskuses kell 17.30

02.02. 2013 Võru Noortekeskuses kell 12.00

02.02. 2013 Rõuge Noortekeskuses kell 17.00

02.06. 2013 Sänna Kultuurimõisas kell 18.00

02.14. 2013 Vastseliina Noortekeskuses kell 17.30

Alari Orav (Raadio 2, Jazzitup)

Alari on DJ ning graafiline disainer, kes on plaate kogunud, neid mänginud ja pidusid korraldanud julgelt üle 15 aasta. Selle aja jooksul on ta läbi käinud päris mitmeid eri stiile ja üritusi. Hetkel kohtab teda kõige kindlamalt Raadio 2 lainepikkustel, juhtimas saadet Jazzitup. Tema salahuviks on tantsumuusika ajalugu. Sellest räägib ka DJ-koolituste raames.

DJ Alari Orav

Programm jaguneb 5 eri retkeks, mis heidavad valgust eri muusikastiilide ja plaadimängimise traditsioonide tekkele ning arengule.

RETK 1

Sänna Kultuurimõisas 15.02. kell 18.00

Alustuseks uurime korraks tantsumuusika geneetilist koodi. Jazz, rhythm & blues, eri rahvaste rütmid. Varased muusika lindistamise seadmed. Kes oli maailma esimene DJ?

JAMAIKA. Märksõnad: reggae, dub, riddim, soundsystem, MC, DJ, dubplate

RETK 2

Antsla Noortekeskuses 16.02. kell 13.00

USA (osa 1). Näeme, kuidas New Yorkis tekkisid ning arenesid paralleelselt hip-hop ja disco. Märksõnad: grammofon, erinevad mikserid, break, edit, sämplimine, 12-tolline singel, electro, superklubi

RETK 3

Vastseliina Noortekeskuses 16.02. kell 18.00

USA (osa 2). Elektroonilise tantsumuusika sünd Chicagos ja Detroitis (koos abipakkidega Euroopast). Märksõnad: house, techno, acid, trummimasin, süntesaator, bootleg.

RETK 4

Võru Noortekeskuses 23.03. kell 14.00

SUURBRITANNIA. Tantsumuusika läheb massidesse. Märksõnad: acid house, balearic beat, rave, breakbeat, hardcore, jungle/drum&bass, trip hop, uk garage, dubstep

RETK 5

Rõuge Noortekesuses 23.03. kell 18.00

MANDRI-EUROOPA ja KOGU MAAILM. Stiilide segadik ning tantsumuusika tänane päev, alternatiivse tantsumuusika areng Eestis. Märksõnad: CD, arvuti, MP3, internet, kontrollerid, DJ kui live-esineja, multimeedia.

Õpitoad on osalistele TASUTA

allikas: http://www.kultuurimois.kultuuritehas.ee