Muuseumide aastaauhindade nominendid on välja valitud

Kultuuriministeeriumi juures tegutseva muuseuminõukogu žürii on välja valinud Eesti muuseumide aastaauhindade nominendid. Eesti muuseumide aastaauhindade laureaadid selguval 31. jaanuari õhtul Lennusadamas toimuval pidulikul galal, auhindu antakse välja kümnes kategoorias. Kõik nominendid esitlevad oma projekte neljapäeval, 31. jaanuaril Eesti muuseumide aastakonverentsil Tallinna Tehnikaülikooli aulas.  

Kultuuriministeeriumi muuseuminõuniku Marju Reismaa sõnul on žürii tõstnud seekord esile 29 nominenti 20 muuseumist. Kokku oli kandidaate 81, kõige tihedam konkurents oli näituste ja püsinäituste kategoorias.

2012. aasta Eesti muuseumide aastaauhindade nominendid:

Aasta koguhoidja 2012 auhinnale kandideerivad Eesti Kunstimuuseumi Kadrioru kunstimuuseum ja Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum.

Aasta konservaator 2012 auhinnale kandideerivad Eesti Meremuuseum, Eesti Rahva Muuseum ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum.

Aasta muinsuskaitsja muuseumist 2012 auhinnale kandideerivad Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Arhitektuurimuuseum ja Eesti Vabaõhumuuseum.

Aasta muuseumihariduse edendaja 2012 auhinnale kandideerivad Tallinna Linnamuuseumi filiaalid Eduard Vilde Muuseum ja muuseum Miia-Milla-Manda ning SA Virumaa Muuseumid.

Aasta teadusauhinna 2012 nominendid trükiste kategoorias on Eesti Kunstimuuseumi Kumu kunstimuuseum kahe projektiga ja SA Rannarahva Muuseum ning sündmuste kategoorias Eesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseum, Eesti Põllumajandusmuuseum ja Eesti Rahva Muuseum.

Aasta turundaja 2012 nominendid on MTÜ Eesti Muuseumiühing, Tartu Mänguasjamuuseum ja SA Teaduskeskus AHHAA.

Aasta muuseumiarendaja 2012 nominendid on Eesti Meremuuseum, Eesti Vabaõhumuuseum ja Tartu Ülikooli ajaloo muuseum.

Aasta muuseumirott 2012 auhinnale parima näituseprojekti eest kandideerivad Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Kunstimuuseumi Kumu kunstimuuseum ja Tallinna Tehnikaülikooli muuseum.

Muuseumirott 2012 auhinnale parima uue või renoveeritud muuseumi või uuendatud püsiekspositsiooni eest kandideerivad Eesti Meremuuseum, Eesti Vabaõhumuuseum ja Tartu Ülikooli ajaloo muuseum.

Põhjalikuma ülevaate nominentidest leiab SIIT