Soome muusikud panevad Põltsamaa helisema

2. veebruaril kell 17 esineb Põltsamaa kultuurikeskuses Turu konservatooriumi kammerorkester, mida juhatab dirigent Jukka Perksalo, teatas Põltsamaa kultuurikeskuse rahvakultuurispetsialist.

Esitamisele tuleb Põhjamaade heliloojate muusika. Kontsert on tasuta. Turu kooli orkestri esituses saab kuulata Lars-Erik Larssoni, Edvard Griegi, Gustav Holsti ja Erkki Salmenhaara muusikat. Lisaks nendele teostele tulevad esitamisele Heino Elleri “Kodumaine viis” ja Soome suurkuju Sibeliuse Andante “Festivo”.

Turu Konservatooriumi Kammerorkestris mängivad kooli kõige andekamad õpilased. Kuna orkestri programm tugineb olulisematele kammermuusikateostele, koosneb see tihti selliste heliloojate teostest nagu Jean Sibelius, Armas Järnefelt, Uuno Klam, Per-Henrik Nordgren, Einojuhani Rautavaara, Johann Sebastian Bach, Lars-Erik Larsson ja Heino Eller. Orkestrit dirigeerib alates 2001. aastast Jukka Perksalo.

Kammerorkester on esinenud aktiivselt nii kodu- kui välismaal. Tähtsaim esinemine oli 2005. aasta alguses Soome Kultuurifondi aastapäeva pidustustel Finladia-majas. Olulisemad kontsertreisid välismaale aga on olnud aastatel 2003 Hamburgis ja Berliinis,  2005 Stockholmis, 2007 aprillis Belgias ja Hollandis ning 2009 Ameerika Ühendriikides, Floridas

Turu konservatooriumi orkester on Eestis varem esinenud kahel korral Pärnus ja korduvalt Tartus, Jõhvis ning Tallinnas. Põltsamaal esineb orkester iseseisva kavaga esimest korda, küll aga on Turu konservatooriumi õpilased üles astunud Põltsamaa kultuurikeskuses 2006. aastal H. Elleri nim. Tartu Muusikakooli korraldatud Prantsuse pidunädala raames suure ühisorkestri koosseisus.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap