Otepääl toimub rahvusvaheline kelgukoeraspordi suurvõistlus “Jälg 2013”

Foto: MTÜ Eesti Kelgukoeraspordi Liit
Foto: MTÜ Eesti Kelgukoeraspordi Liit

Sel nädalavahetusel ehk 26. ja 27. jaanuaril toimub Otepääl esmakordselt rahvusvaheline kelgukoeraspordi suurvõistlus “Jälg 2013”.

Võistluse korraldaja, MTÜ Eesti Kelgukoeraspordiliidu juhatuse liige Johanna Laak sõnas, et kelgukoeraspordi võistluse “Jälg 2013” eesmärgiks on suuresti täiendada talviste ürituste nišši ning muutuda oluliseks meelelahutus-, spordi- ja rahvaürituseks Otepääl. Suurvõistluse korraldamise eesmärgiks on tõsta Eesti maailma kelgukoeraspordi kaardile, tuua Eestisse veel rohkem maailmatasemel kelgukoeraspordi alade tippvõistlejaid ning luua soodne pinnas Eesti kelgukoeraspordi rahvuskoondise osalemisele 2018. aasta taliolümpiamängude näidisalade programmis.

Rahvusvahelist kelgukoeraspordi võistlust “Jälg 2013” korraldav rahvuslik erialaliit Eesti Kelgukoeraspordi Liit (EKSL) lähtub võistluse korralamisel rahvusvahelise kelgukoeraspordi liidu (IFSS – International Federation of Sleddog Sports) normatiividest. Võistluse peakohtunikuks on IFSS volituste ning akrediteeringuga kelgukoeraspordi kohtunik Izabella Zsmurlo (Poola).

Mõlemal võistluspäeval avatakse staadion publikule kell 10, avatseremoonia algab kell 10.15 ning keskpikamaa distantsi start antakse kell 11.

Infot võistluse kohta “Jälg 2013” ametlikul kodulehel:

www.otepaasleddograce.eu

Tähelepanu! Suusaradade kasutamise piirangud Otepääl

Seoses kelgukoeraspordi võistluse toimumisega kehtivad nii Otepää valla kui ka Tehvandi spordikeskuse suusaradade ja rajatiste kasutamisel alljärgnevad piirangud:

1. L, 26. jaanuaril kella 8st-P, 27. jaanuaril kell 17ni on suletud tavakasutuseks Tehvandi staadion, staadioni lasketiir, lasketiiru staadion ja staadione läbivad suusarajad ning 10km Tehvandi matkarada ja Ansomäe lasketiir. Suusatamise treeninguteks on avatud Tehvandi 4 km treeningraja 3 km osa algusega Kunimäe platoolt (laskumine ja tõus suusastaadionilt on suletud). Pääs rajale staadionilt on suletud ja autode parkimiseks sobib Tehvandi peahoone ülemine parkla.

2. L, 26. jaanuaril ja P, 27. jaanuaril kella 10-16 on suletud tavakasutuseks Otepää vallas Tehvandi-Munamäe kergliiklustee suusarada, Pühajärve-Kääriku kergliiklustee suusarada, Kekkose 14 km suusarada Käärikul, Kääriku 1-5 km suusarajad ja Tartu maratoni rada Tehvandilt Harimäeni. Suusatada saab nimetatud ajavahemikul Tartu maratoni rajal Harimäest Elvani.

3. R, 25. jaanuaril kella 8st-P, 27. jaanuaril kella 16ni on suletud tavakasutuseks Otepää-Kuutsemäe avalik mootorkelgurada Tehvandi-Munamäe-Pühajärve lõigul.

4. R, 25.01 kella 8-P, 27.01 kella 17ni on suletud autode parkimiseks Tehvandil Tartu maratoni raja ääres asuv autode parkla.

5. L, 26.01 ja P, 27.01 kella 11-16 kehtivad liikluspiirangud Otepää ümbruskonna maanteedel võistlusraja ületuskohtadel. Radade ületamine on lubatud vastavalt reguleerijate korraldustele.

Võistluse pealtvaatajad saavad parkida Tehvandi staadioni suurparklas.

Otepää vald palub vabandust võimalike ebameeldivuste pärast. Enda ja võistlejate ohutuse huvides palutakse piirangutest kinni pidada.