Otepää pakub võimalusi talviseks nädalavahetuseks

phoca_thumb_l_imgp2443Talv on talvepealinnas täies hoos, kaitsva külmakreemi ja karupükstega on talvesõpradel siin palju tegutsemisvõimalusi.
Murdmaasuusatajatele on avatud Tehvandi 4 km kunstlumerada, mis on valgustatud kella 9ni õhtul. Suusatamiseks rahulikumas tempos sobib Tehvandi 10 km suusamatkarada.
Suusatada nii klassika- kui vabatehnikas saab valgustatud kergliiklusteel Valga maantee ääres Otepää linna piirist Munamäeni, mis teeb edasi-tagasi raja pikkuseks umbes 1,5 km.
Kääriku Spordikeskus annab teada, et kõikidel suusaradadel on lumeolud väga head, sõita saab Kekkose 14 km suusarajal, 3 ja 5 km rajal, 2,5 km pikkusel valgustatud suusarajal ja Pühajärve-Kääriku 9 km rajal, millest Sihva-Kääriku lõik on valgustatud kella 10-ni õhtul. Lastel on avatud
kelgumägi, kohapeal laenutatakse ja hooldatakse suuski, on saunavõimalus.

Villa Müllerbecki juures on avatud looduslikust lumest valmistatud 1,3 km pikkune valgustamata murdmaasuusarada, mis viib Tehvandi suusamatkarajale. Pärast suusatamist saab kasutada Villa Müllerbecki sauna.
Mäesuusatajaid ja lumelaudureid ootab Kuutsemäe suusakeskus kella 20ni, pühapäeval 10-18. Avatud on kõik 7 nõlva. Pühapäeval on Kuutsemäel lumelaua ja suusakross BX CUP 2013, esimene start antakse kell 11.
Munakas annab teada, et öömägi on avatud kuni 11-ni õhtul. Öömäe raames algab kogu hooaja kestev rahvaslaalomi võistlus Väike-Munamäe karikatele. Koostöös Baltic Snowpark Agencyga on valminud lumepark, avatud on ka tasuta lastenõlv lastele ja lastemeelsetele. Nädalavahetusel on lastele tasuta Sadolini Suusakool. Laupäeval on mägi avatud 10-20, pühapäeval 10-18.
Ansomäe mäesuusakeskus, kus on 4 nõlva ja Baltimaade pikimad – 450 meetri pikkused tuubirajad on avatud kella 21.30ni, pühapäeval kella 11-19.30.
Kõikides mäesuusakeskustes laenutatakse ja hooldatakse mäesuusavarustust, lisaks on mitmeid laenutusi Otepää linnas ja selle ümbruses, kus laenutatakse ja hooldatakse nii mäe-kui murdmaasuusavarustust.
Otepää Snowtubingu pargis ootavad lisaks 5-le tuubirajale ja liuväljale mitmed lasteatraktsioonid: laste tuubimägi, suusamägi ja kelgumägi ning lumekarussell. Oma kelkudega saab kelgutada Tehvandil Neljakasemäel. Kõrval asuvast laenutusest on võimalik kelke ka rentida.

Mootorsaanihuvilised saavad saanidega sõita Paap Kõlari Safarikeskuses ja Kuutsemäe kelgukeskuses.
Tehvandi talvine 9 rajaga Disc Golf´i park ootab samuti huvilisi. Raja algus umbes 100 m lasketiiru tribüünist Munamäe poole.
Pärast aktiivset suusapäeva saab lõõgastuda saunades ja SPA-des, maitsvaid lõunaid ning õhtusööke pakuvad Otepääl ja lähiümbruses mitmed restoranid, pubid ja kohvikud!

Monika Otrokova