Võrokeste lipu saab valida kahe lipuvariandi seast

8. jaanuarist kuni kuu lõpuni valivad võrokesed oma lippu. Valida saab kahe kavandi vahel: tumepunane „kaitsering“ valgel taustal ja valge kaheksakand tumerohelisel taustal. Kavandid valis konkursikomisjon välja lipukonkursile saadetud 53 töö seast.

«Lipp on ühtehoidmise tunnusmärk. Ma paneks küll selle oma hoovi peale lehvima, kui on õige aeg, ja tunneks väga suurt rõõmu lipu üle,» ütleb tänases Uma Lehes kunstnik Navitrolla, kes oli üks konkursikomisjoni liikmetest.

Võrokeste lipu kavandeid saab vaadata ja meeldivama poolt hääletada kodulehel http://wi.werro.ee/lipp/. Hääletada saab ka kirja teel: Võro Selts VKKF, Tartu 48, 65609 Võru või helistades tel 782 8750 (tööpäevadel kella 9-17).

Rahva poolt välja valitud võrokeste lippu hakatakse kasutama võrokeste suurematel kogunemistel. Lipuvärve- ja kuju võib kasutada ka rinnamärkide, T-särkide ja teiste meenete kujundamisel. Internetis ja mujal saab lipuga ära märkida võrukeelset teksti.

Võrokeste lipu esimene suurem väljanäitamine tuleb 1. juunil kolmandal võrukeelsel laulupeol Uma Pido.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap