Taas on tulekul tõukekelgupäev “Kolkja kelk”

Kolkja Kelk 2012. Paremal Rändur Rääbis.  MTÜ Piiri Peal
Kolkja Kelk 2012. Paremal Rändur Rääbis. Foto: MTÜ Piiri Peal

Vanausuliste külas Kolkjas, kus talvisel ajal põlvest põlve on sõidetud tõukekelkudega, toimub pühapäeval, 3. veebruaril neljas rahvusvaheline tõukekelgupäev Kolkja Kelk 2013″.

Tõukekelgusõit ühisstardist algab 12. Piki Kolkja külatänavaid sõidetakse 800 meetrit üksteisega sõbralikult võidu. Pikal distantsil saab jõudu toitlustuspunktist, kus komme jagatakse. Kõik finišeerujad saavad medali eduka osalemise eest, võitja aga võitjale väärilise auhinna.

Tõukekelgusõidule oodatakse kõiki oma uue või vana kelguga. Kui seda siiski ei ole, saab selle korraldajatelt laenata eelregistreerimise kaudu (3 eur/tk nii istmega kui ka istmeta kelk).

Meeskondlik tõukekelgu teatevõistlus algab kell 13. Üksteisega võtavad mõõtu neljaliikmelised võistkonnad. Meeleoluka võistluse kogudistantsiks on 1 km (4 x 250 m). Teatevõistlus jaguneb eelsõitudeks ja finaaliks, kuhu pääsevad eelsõitude kiiremad. Meeskondlikuks teatevõistluseks on ühesugune tõukekelk kõikidele meeskondadele olemas kohapeal. Kõik finišeerujad saavad medali eduka osalemise eest, võitja-meeskonna liikmed aga võitjale väärilised auhinnad.

Tõukekelgusõidu ja teatevõistluse start ja finiš on Peipsimaa külastuskeskuse (Suur tee 25, Kolkja küla, Peipsiääre vald, Tartumaa) juures. Kõik finišeerujad saavad medali eduka osalemise eest. Auhinnad sõidu võitjatele antakse laste ja täiskasvanute arvestuses eraldi välja. Eriauhinnad on pannud välja Peipsimaa ettevõtjad ja ürituse sponsorid.

Päevajuht on spordikommentaator Ivar Jurtšenko. Pealtvaatajate ja osalejatega lustib Rändur Rääbis. Taidluskavaga astuvad üles Peipsimaa etlejad. Kohapeal saavad pealtvaatajad osta lõkkepannkooke ja lõkkesuppi.

NB! Kohapeal saab arveldada ainult sularahas!

Registreerumine ja osavõtumaks

Võistlusel osalemisest huvitatud meeskondadel ja ühisstardist sõitjatel palume end eelnevalt registreerida aadressil info@peipsimaa.ee;

Osavõtumaks 6 EUR täiskasvanu ja 3 EUR laps tasuda  MTÜ Piiri Peal arveldusarvele Swedbank  221033439391 (selgituseks: ’Kolkja Kelk ja nimi);

Osavõtumaks sisaldab numbrimärki, finišeeruja medalit ja sooja suppi;

-Kui osaleda nii ühisstardist sõidul kui ka teatevõistlusel, siis topelt ei pea maksma!

-Kellel ei ole ühisstardi sõiduks oma tõukekelku, saab selle laenata korraldajatelt 3 eur/tk (nii istmega kui istmeta kelk). Tõukekelgu soovist anna teada aadressil: info@peipsimaa.ee;

-Osalejad, kes soovivad osavõtumaksu tasumiseks arvet, palutakse sellest varem korraldajat teavitada.