Otepää korteriühistu Tehvandi pälvis üleriigilise auhinna

Korteriühistu Tehvandi renoveeritud maja Otepääl. Foto: Monika Otrokova
Korteriühistu Tehvandi renoveeritud maja Otepääl. Foto: Monika Otrokova
Eesti kodukaunistamise ühendus (EKKÜ) viis läbi konkursi “Energiasäästlik kaunis kodu 2012”. 2013. aasta jaanuari algul toimunud riikliku hindamiskomisjon, mille esimeheks oli Maailma Energiaagentuuri Euroopa piirkonnast Einar Kise, tunnistas üleriigilisteks võitjateks Lääne-Virumaalt Roela Noortemaja, Viljandimaalt SA Perekodu peremajad ja Valgamaalt Otepäält korteriühistu Tehvandi.

EKKÜ on tegutsenud viimased viisteist aastat ja on tuntud kui üleriikliku, presidendi eestkoste all oleva kodukaunistamise konkursi korraldaja. Nüüd on EKKÜ võtnud käsile veel ühe tegevussuuna, nimelt asunud koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga tutvustama moodsaid energiasäästuvõimalusi ja julgustama inimesi neid kasutusele võtma.

Konkursile “Energiasäästlik kaunis kodu 2012” esitati kokku üle Eesti 24 erinevat objekti. Detsembris 2012 läbi viidud objektide esmasel hindamisel otsustati riiklikule hindamiskomisjonile esitada neist 13 objekti, sh Valgamaalt, Otepäält, KÜ Tehvandi ja Valgamaa Kutseõppekeskus.

Kõigile objektiomanikele annab majandus- ja kommunikatsiooniminister 20.01.2013 aastal Solarise Kultuurikeskuses toimuval Omanike Liidu kongressil üle vastava tunnustuse.

Allikas: Otepää Vallavalitsus