Selgusid Võrumaa meene konkursi “UMA MEELÜS” võitjad

Võrumaa omanäolise meene konkursile “UMA MEELÜS” laekus 28 erinevat esindusmeenet ja 52 turistimeenet, mille seast valis maakonna meene konkursi žürii välja mõlemas kategoorias kolm parimat ning andis täiendavalt kaks eripreemiat.

Samuti selgitati välja rahva lemmik kummaski kategoorias. Täiendavalt liitusid konkursi autasustamise protsessiga MTÜ Võru Folkloorifestival ja MTÜ Näputüüselts, kes andsid oma organisatsioonide eripreemiad.

Parimad esindusmeened olid:

I koht – “Kimmas Kamakas” (Ahti Parijõgi),
II koht – “Võrumaa kinkepakend (suitsusaun)” (Ühing Pikakannu Kooli Areng)
III koht – “Lauluisa raamat märkmik” (Marika Sepp)

Parimad turistimeened olid:

I koht – “Teppo” (Marika Sepp)
II koht – “Võrumaa käkid” (Ühing Pikakannu Kooli Areng)
III koht – “Papa Kreutzwaldi sulg” (Olev Russ)

Eripreemiad  läksid tööle “Mäng Kullaketrajad” (Ahti Parijõgi) ja puidust puslele “Võrumaa” (Viljar Repp).

Publiku lemmikuteks tunnistati esindusmeene “Kimmas Kamakas” ( Ahti Parijõgi) ja turistimeene “Haanimehe Nöps” (Aivar Rumvolt).

MTÜ Näputüüselts andis välja kolmele konkursil osalenud tööle oma organisatsiooni eripreemia, mille pälvisid “Sulgur” (kohvi või tee pakile, autoriteks MTÜ Vana-Antsla Noored), “Uma Suka” (sokkidest võtmehoidjad, autoriks Piia Suvi) ja “Võrumaa kingipakend (suitsusaun)” (autoriks Ühing Pikakannu Kooli Areng).

MTÜ Võru Folkloorifestival andis oma organisatsiooni eripreemia turistimeenele “Teppo” (Marika Sepp).

UMA MEELÜS on meene, mida saab alati Võrumaalt kaasa võtta ja ka teistele kinkida ning millel on Võrumaale omased motiivid.

Võru Maavalitsus kutsub üles kõiki võrumaalasi, asutuste ja ettevõtete juhte eelistama Võrumaa motiivi kandvaid ja siinsete tegijate valmistatud kingitusi ja meeneid. Ainult niimoodi kokku hoides ja üksteist toetades aitame kaasa piirkonna arengule.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap