Arsise kellad helisevad Põlvas

Koos ooperisolistidega jõulukontserte andev Arsise kellade ansambel astub Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuse lavale pühapäeval, 16.detsembril kl 12.

Arsise kellade ansamblil on tänavu olnud toimekas aasta ja sama tiheda graafikuga tõotab tulla ka järgnev. Osalenud suvel erinevatel klassikalise muusika festivalidel USAs ja Kanadas, on järgneval hooajal ees esinemised Peterburi Filharmoonia saalis ja Saksamaa mainekatel festivalidel. Jõuluaeg on aga ansamblil alati pühendatud Eestimaa publikule.
Tänavune jõuluprogramm on täis kauneid ooperimeloodiaid, mille toovad kaasa Rahvusooper Estonia solistid Oliver Kuusik ja Rauno Elp. Mõlemal solistil on ette näidata aukartust äratav nimekiri eriilmelistest rollidest eesti ja maailma ooperiliteratuurist ning saadud preemiatest ja auhindadest.
Oliver Kuusiku lauljakarjäär sai alguse õpingutest Eesti Muusikaakadeemias ja Londoni Guildhalli Muusika ning Draama ooperistuudios. Alates 2008. aastast on ta Rahvusooper Estonia solist, kus teda igapäevaselt kuulda ja näha võib. Publik armastab teda, mida näitab 2011.aastal saadud SEB panga publikupreemia.

Rauno Elp on aga oma kauni baritoni häälega võlunud ooperipublikut juba alates 1992.aastast, mil temast sai RO Estonia solist.
Lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia, täiendas ta end Leedus ning Soomes. Rauno Elp on oodatud laulja mitte ainult Eesti lavalaudadel, vaid ka Soome, Läti ja Türgi ooperimajades, kuhu teda ikka ja jälle tagasi kutsutakse. Mõlemad mehed on ka hinnatud kammersolistidena, lauldes suurvormide esitlustel ja erinevates kontserdisarjades. Astuda lavale koos kellade ansambliga on aga nii Oliver Kuusikule kui Rauno Elp’ile esmakordne!

Lisaks ooperiklassikale kuuleb kontserdil ka traditsioonilist jõulumuusikat. Brahmsi „Hällilaul“, Schuberti „Ave Maria“, Wagneri „Ehatähe laul“ on vaid mõned pärlid esitatavast kavast.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap